Skriv sökord

Succé för Föreningshjälpen Tjörn – 1,2 miljoner kronor till föreningslivet

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 10 juni, 2020

I början av april drog Tjörns Sparbank igång initiativet Föreningshjälpen Tjörn, en insamling till förmån för Tjörns föreningsliv som haft det tufft ekonomiskt i kölvattnet av covid-19. Föreningshjälpen avslutades den 31 maj och slutresultatet blev hela 1,2 miljoner kronor fördelat på 48 st föreningar på ön.

Coronavirusets framfart har gjort att föreningslivet drabbats hårt då många föreningar sett sina intäkter minska drastiskt till följd av bland annat inställda tävlingar och evenemang. Uteblivna publikintäkter, utebliven kioskförsäljning och minskning av sponsorstöd till följd av företagens problem är några exempel som givit direkta effekter på föreningarna.

– Som sparbank med rötterna på Tjörn värnar vi starkt om det lokala föreningslivet, det ligger oss väldigt varmt om hjärtat. När vi märkte att föreningslivet led i sviterna av covid-19 så kände vi att något behövde hända, vi ville bidra, säger Mattias Kjellberg, marknadsansvarig på Tjörns Sparbank.

Ett frö såddes och växte snabbt. Den 9 april drog insamlingen Föreningshjälpen Tjörn igång. En insamling där allmänheten uppmanades att skänka en slant till sin favoritförening på ön och Tjörns Sparbank skulle skänka lika mycket som samlats in. Banken avsatte en halv miljon kronor till ändamålet, utöver ordinarie sponsring, och resten är…en solskenshistoria!

– De senaste två månaderna har vi sett engagemanget växa och det har varit en strid ström in på kontot som tillägnades Föreningshjälpen. Vi är överväldigade av mottagandet, vi trodde nog aldrig att vi skulle komma upp till, och förbi, 500 000 kronor, men det gjorde vi, säger Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank.

Totalt har 739 enskilda individer och företag skänkt 711 348 kronor. Tillsammans med bankens bidrag på en halv miljon så innebär detta en totalsumma på drygt 1,2 miljoner kronor till det ideella föreningslivet på Tjörn. Då insamlingen överskred 500 000 kronor innebär det att bankens summa fått fördelas proportionerligt.

– I oroliga tider måste man hjälpas åt och det är fantastiskt att vi tillsammans kan sluta upp så här. Vi vill rikta ett stort tack till alla där ute som varit med och bidragit. Vi hoppas att det inbringade stödet skall komma väl till pass för Tjörns så viktiga föreningsliv, avslutar Hans Tiderman.

Om Tjörns Sparbank
Tjörns Sparbank är en självständig och lokal fullservicebank. Banken vänder sig till både privatpersoner, företag och organisationer. Tjörns Sparbank har en affärsvolym på cirka 14 miljarder kr och 50 medarbetare som ger personlig service på kontoren i Skärhamn, Kållekärr och Myggenäs. Till skillnad från andra banker har en sparbank inga aktieägare utan låter istället delar av vinsten gå tillbaka till det lokala samhället där banken finns.

För mer information, kontakta:
Mattias Kjellberg, marknadsansvarig Tjörns Sparbank, tel. 0304-67 68 37, mattias.kjellberg@tjorns-sparbank.se
Hans Tiderman, VD Tjörns Sparbank, 0304-67 68 51, hans.tiderman@tjorns-sparbank.se

Läs mer om Föreningshjälpen och se fördelningen per förening på www.tjorns-sparbank.se/foreningshjalpen.

Dela sidan: