Skriv sökord

Stiko Per Larsson gör filmserien “Sommaren med Stiko” tillsammans med Leksands Sparbank.

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 17 juni, 2020

Stiko Per Larsson åker vanligtvis landet runt för att förgylla människors tillvaro med sin musik under sommarmånaderna. Vi har även sett honom på Vandringsturnén tidigare år där han samlat in stora summor till Barncancerfonden. Men den här sommaren blir annorlunda.

– Det här är ju världens roligaste grej! Det blir som en liten miniturné på sitt sätt. Jag och kameran kommer att åka runt i Siljansbygden för att upptäcka allt fantastiskt vi har här, säger Stiko Per.
Det låter spännande, vad är det för grejer du ska göra?
– Vi har ju våra stora besöksmål som de flesta känner till här i bygden, men det finns så mycket mer. Det är lätt att missa träden för skogen. För mig är det ett bra tillfälle att upptäcka nya saker, och det ska jag försöka dela med mig av i en filmserie.
Har du några exempel?
– Det är allt möjligt, det är mycket som jag själv inte provat, och så ska jag såklart visa upp några av mina egna guldkorn. Igår testade jag och femåriga sonen, Pelle, glass – det var väldigt roligt! Och just nu har jag varit i Rättvik och provat att cykla på stigarna som folk säger är bland det finaste i Sverige. Det har jag inte förstått tidigare, det var en fantastisk morgon på cykeln.
Vi är ju vana att se dig med gitarren, hur kommer det sig att det blir en filmserie om Siljansbygden i sommar?
– Från början var det en fråga från Leksands Sparbank om jag kunde hjälpa dem att filma lite olika aktiviteter under sommaren, då var tanken att jag skulle vara bakom kameran. Men jag tyckte det här lät så roligt så nu gör vi en filmserie där jag själv testar olika saker som går bra att göra i den här coronatiden.
Filmproduktion, är det något du gjort mycket tidigare?
– Jag har ju mitt tekniknörderi, jag gör en hel del film och livesändningar med musiken. Sen har jag gjort lite filmjobb åt bland andra sparbanken tidigare också.
Du har fått alla fysiska spelningar inställda, men vi har sett mycket av dig i sociala medier. Hur går det med musiken mitt i allt det här?
– Ja, mitt i den här krisen så går det ganska bra med musiken även om det är annorlunda. Jag har gjort mycket livesändningar i sociala medier tidigare så omställningen var inte så svår för mig. Och nya singeln ”Vi som finns & de som försvann” med Peter LeMarc har fått ett mottagande som inget annat jag gjort tidigare, det är kul!
Från Leksands Sparbanks sida är vi glada att göra det här tillsammans med Stiko Per.
– Många kommer att ha hemster närmare hemmet samtidigt som besöksnäringen behöver all hjälp de kan få. Vi kan hjälpa varandra genom att lyfta fram roliga och intressanta saker som man kan göra på ett ansvarsfullt sätt, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.

Vi ser fram emot att få upptäcka Siljansbygden med Stiko Per i sommar. Ni följer filmserien ”Sommaren med Stiko” på Leksands Sparbanks Facebooksida. I första avsnittet, som precis är publicerat, provar Stiko Per naturträning med Sara Lång i Insjön. Saras naturträning har spridit sig och finns nu på nära 40-talet ställen, inte bara här i Siljansbygden utan även runt om i Sverige.

Mediakontakt
Niklas Hagman, projektledare Leksands Sparbank, telefon 073-027 93 42

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: