Skriv sökord

Starta företag med hjälp av UF och Sparbankerna

Aktuellt Företagande Ung Företagsamhet
UF, Ung Företagsamhet, Play the game, Årets socialt hållbara UF-företag
Play the Game UF vann priset Årets socialt hållbara UF-företag på SM i Ung Företagsamhet i maj 2022. Priset delades ut gemensemt av Sparbankerna och Swedbank som båda är partners till Ung Företagsamhet.

Senast uppdaterad: 1 september, 2022

Nu börjar UF-året! Ett år där du som går i gymnasiet får möjlighet att prova på att driva ett eget företag – på riktigt.

Att driva UF-företag ger dig möjlighet att göra verklighet av en idé, att göra något som du verkligen vill och som du tror på. Du kommer att lära dig om företagande, få ett kontaktnät och växa som människa. Kanske även tjäna pengar, bidra till att göra världen lite bättre och vinna priser.

Ung Företagsamhet hjälper er att driva företag

För att kunna starta ert UF-företag måste ni registrera er själva och företaget genom organisationen Ung Företagsamhet. Registret har öppet mellan den 1 september och den 1 december. Tänk på ett ni måste ha en godkänd affärsidé.

UF-lärarna på din skola fungerar som handledare för företaget under året och kan besvara de flesta frågorna. Du kan även kontakta Ung Företagsamhet i din region: ungforetagsamhet.se/kontakta-oss

Under ett år ska du lära dig att samarbeta med människor och hantera olika viljor. Förutom att genomföra en rad olika gruppaktiviteter ska ni i företaget även lära er hantera ekonomi, ta ansvar för era handlingar och slutföra påbörjat arbete. Detta kommer stärka er som personer och göra er mer rustade för framtida arbetsliv.

Välkommen in till Sparbanken

När ni registrerat ert företag är ni välkommen att bli företagskund i närmaste Sparbank. Vi erbjuder olika företagstjänster kostnadsfritt för UF-företaget. Läs mer här hur ert företag kan bli företagskund: sparbankerna.se/ung-foretagsamhet

Dela sidan: