Skriv sökord

Sparbankssamarbete i Sparsam Administration Svealand AB stärks

I samhället
Sparbankssamarbete, Johan Grunditz. administrativa tjänster, Sparsam
Johan Grunditz, vd på Sparsam Administration Svealand AB

Senast uppdaterad: 23 mars, 2022

För ungefär ett år sedan startades det gemensamägda bolaget Sparsam Administration Svealand AB – ägt till lika delar av Lekebergs Sparbank, Norrbärke Sparbank och Sparbanken Västra Mälardalen. Nu växlar bolaget upp och utökar verksamhetens Sparbankssamarbete med fler administrativa funktioner för de tre ägarbankerna, utöver den AML-funktion som tidigare funnits i bolaget.

– Vi har sett många positiva synergieffekter av det samarbete som ägarbankerna har haft hittills i Sparsam. Nu är vi redo för nästa steg – att samordna fler administrativa funktioner, säger Johan Grunditz, vd för Sparsam.

De nya funktionerna placeras i Västra Mälardalen, i centrala lokaler i Arboga, tillsammans med nuvarande personal. Inom kort kommer nya tjänster inom ekonomi och administration att utlysas.

– Vi fortsätter att utveckla vårt framgångsrika samarbete, avslutar Johan Grunditz.

För mer information

Mikael Bohman, vd Sparbanken Västra Mälardalen
Telefon 0221–344 58, 070–556 52 35 eller mikael.bohman@sparbankenvm.se

Emma Nyhem, vd Norrbärke Sparbank
Telefon 0240-591014, 073-5259136 eller emma.nyhem@norrbarke-sparbank.se

Magnus Kvist, vd Lekebergs Sparbank
Telefon 0585-817 24, 070-308 17 24 eller magnus.kvist@lekebergssparbank.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna. Det tycker vi bidrar till ett mer hållbart Västra Mälardalen. Läs gärna mer om hur vi tänker kring hållbarhet sparbankenvm.se/hallbarhet

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva.
sparbankenvm.se

Fakta om Norrbärke Sparbank

Norrbärke Sparbank är en lokal sparbank, verksam sedan 1859. Norrbärke Sparbank har inga ägare, vilket innebär att de överskott som uppkommer i verksamheten stannar i banken och används för att utveckla verksamheten till nytta för både banken och våra kunder. Sparbanken har 16 anställda och kontor i Smedjebacken.
norrbarke-sparbank.se

Fakta om Lekebergs Sparbank

Lekebergs Sparbank är en lokal sparbank. Genom vår lokala förankring känner vi ett stort ansvar för bygden och vill vara med att utveckla Lekeberg med omnejd till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. En del av bankens överskott använder vi till olika projekt inom kultur, idrott, samhälle och näringsliv som gynnar utvecklingen av vårt närområde.
Lekebergs Sparbank har sitt huvudkontor i Fjugesta med 21 anställda.
lekebergssparbank.se

Dela sidan: