Skriv sökord

Sparbankskalaset – en Vadstenafest för alla

I samhället Lokalt perspektiv
Sparbankskalaset – en Vadstenafest för alla!
Mikael Engdahl, Vd, Vadstena Sparbank

Senast uppdaterad: 10 augusti, 2022

Rita ett hjärta i almanackan för lördagen den 20 augusti. Då arrangeras nämligen Sparbankskalaset – en festlig familjedag i Vadstena för alla som vill vara med.

– Sparbankskalaset är den första större Vadstenafest som vi arrangerar sedan pandemins restriktioner släppt. Folk vill träffas och ha trevligt tillsammans. Vi hoppas att det kommer massor med folk. Att vara en personlig och nära bank är ju vårt signum. Vi återgår till att arrangera lokala evenemang och kommer att göra det i stor omfattning, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Sparbankskalaset i Vadstena bjuder på en mängd happenings för både stora och små utmed Storgatan, på torgen och i Hamnparken. I samarbete med ett tiotal lokala föreningar arrangeras en mängd olika aktiviteter, vilket är upp till var och en av föreningarna att utforma. Det bjuds på fika och fiskdamm och alla barn som vill får åka en tur med rundturståget som stannar vid både Rådhustorget och Vadstena Gamla Teater.

Från en uppbyggd scen på Rådhustorget serveras underhållning av flera lokala artister, för såväl barn som vuxna. Festligheterna pågår under hela lördagen, från förmiddag till sena kvällen då ”Värsta Bästa Bandet” avslutar på bästa sätt.

– Vi gör det här för Vadstena, för att både invånare och lokala butiker och näringsliv ska ha glädje och nytta av det. Vi delar med oss av det vi kan för att ha en levande bygd. Det är en självklar inriktning i vårt breda samhällsengagemang, säger Mikael Engdahl.

För ytterligare information, kontakta: Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank, Tel: 0143-755 15, mobil: 070-318 38 15, E-post: mikael.engdahl@vadstenasparbank.se

Om Vadstena Sparbank – kundernas bank
Vadstena Sparbank grundades 1839 och är verksam i Vadstena med omnejd. 18 medarbetare jobbar på kontoret i Vadstena. Banken har 12 500 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Vadstena Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är 11,3 miljarder kronor. Mer info på www.vadstenasparbank.se

Dela sidan: