Skriv sökord

Sparbanksbössan – Leksands Sparbank startar insamling för Musikhjälpen

I samhället
insamling för Musikhjälpen,Musikhjälpen, Leksands sparbank, utmanar sparbankerna

Senast uppdaterad: 1 december, 2021

Musikhjälpen drar igång den 13 december och nu utmanar Leksands Sparbank 57 andra Sparbanker i Sverige att samla in pengar till Musikhjälpen genom fysiska och digitala bössor på kontoren och genom julgåvor till personalen.

Initiativet om en insamling till Musikhjälpen kom från Martin Söderek som jobbar i kassan på Leksands Sparbank i Leksand.

– Varje vecka kommer det in flera människor som vill lämna in mynt till oss så vi gissar på att många sitter och trycker på en väldans massa mynt hemma. Då slog det mig att vi kunde göra en bössa här i kassan i samband med Musikhjälpen, säger Martin.

Samlar in pengar för att motverka barnarbete

Från den 1 december fram till 31 december pågår en fysisk och digital insamling för Musikhjälpen. Leksands Sparbank kommer att ha bössor på alla kontor där man kan stoppa ner en slant som går oavkortat till Musikhjälpen. Det går även att gå in på den digitala bössan och skänka en slant.

Leksands Sparbank är en lokal fristående sparbank och verkar i Leksands, Rättviks och Gagnefs kommuner.
– Vi finns till för bygden och för människorna som bor här. Genom insamlingen till Musikhjälpen vill vi visa att det lokala engagemanget även gynnar världen globalt, avslutar Jonas Heimer som ser fram mot många timmars musik och stora insamlingar.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ”För en värld utan barnarbete”.

Musikhjälpen sänds mellan 13 december och 19 december.

Om Sparbankerna

Sparbanken är din lokala bank. Den ger tillväxt till både dig och din ort. Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 58 Sparbanker och 24 Sparbanksstiftelser i Sverige. Tillsammans utgör landets Sparbanker en betydande del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna.

Alla sparbanker har samma grundläggande värderingar och arbetar med sin unika affärsmodell som kallas Sparbanksidén. Sparbanksidén har tre grundläggande principer:

  • Sparbanken finns lokalt och jobbar för den lokala marknaden och med kunderna i fokus.
  • Värnandet om långsiktighet och måttligt risktagande i alla finansiella beslut.
  • En bank utan aktieägare där delar av överskottet återinvesteras i bygden som banken verkar i.

Vill din bank också samla in pengar till Musikhjälpen?

Tycker du detta är en bra idé och vill vara med och samla in pengar för att motverka barnarbete. Kontakta marknadsavdelningen på Leksands Sparbank för mer information och material för att skapa egna skyltar. marknad@leksandssparbank.se

Om Leksands Sparbank

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.

www.leksandssparbank.se

Dela sidan: