Skriv sökord

Sparbanksbössan – Leksands Sparbank startar insamling för Musikhjälpen och barn på flykt från kriget

Barn- och ungdom I samhället
musikhjälpen, sparbanksbössan, Jonas Heimer, marknadschef på leksands Sparbank
Jonas Heimer på Leksands Sparbank uppmanar alla Sparbanker att engagera sig i Musikhjälpen.

Senast uppdaterad: 2 december, 2022

Musikhjälpen drar igång den 12 december och återigen utmanar Leksands Sparbank övriga Sparbanker i Sverige att samla in pengar till Musikhjälpen och årets tema ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Redan förra året samlade Leksands Sparbank tillsammans med 11 andra Sparbanker in nästan 75 000 kronor. I år sätter banken målet högre:

– Förra årets initiativ startades i all hast och ganska sent. I år är vi ute i god tid och med bättre framförhållning och planering gör att jag hyser goda förhoppningar att vi kommer att få fler sparbanker med på tåget, och som följd också samla in bra mycket mer pengar, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.

Från den 5 december fram till 31 december pågår insamlingen. Leksands Sparbank kommer att se till att det finns QR-koder på alla sina kontor så man kan Swisha en slant som oavkortat går till Musikhjälpen.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ” ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Musikhjälpen sänds mellan 12 december och 18 december.

– Vi finns till för bygden och för människorna som bor här. Genom insamlingen till Musikhjälpen vill vi visa att det lokala engagemanget även kan ha en stor påverkan på en aktuellt och väldigt viktigt fråga globalt, avslutar Jonas Heimer som ser fram mot många timmars musik och stora insamlingar.

Om Sparbankerna

Sparbanken är din lokala bank. Den ger tillväxt till både dig och din ort. Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 58 Sparbanker och 25 Sparbanksstiftelser i Sverige. Tillsammans utgör landets Sparbanker en betydande del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna. Förra året bidrog Sparbankerna med över 800 miljoner kronor till lokala samhällsinitiativ.

Alla Sparbanker har samma grundläggande värderingar och arbetar med sin unika affärsmodell som kallas Sparbanksidén. Sparbanksidén har tre grundläggande principer:

  • Sparbanken finns lokalt och jobbar för den lokala marknaden och med kunderna i fokus.
  • Värnandet om långsiktighet och måttligt risktagande i alla finansiella beslut.
  • En bank utan aktieägare där överskottet återinvesteras i bygden banken verkar i.

Om Leksands Sparbank

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en lokal, fristående bank utan aktieägare. Vi verkar i Leksands, Rättviks och Gagnefs kommuner. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.
leksandssparbank.se

Dela sidan: