Skriv sökord

Sparbankernas Riksförbund söker VD då vår nuvarande VD går i pension

Aktuellt Lediga tjänster
vd sökes, ledig tjänst, sparbankernas riksförbund

Senast uppdaterad: 20 december, 2021

Sparbankernas Riksförbund arbetar proaktivt och verkar för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för 58 sparbanker och sparbanksaktiebolag samt 24 sparbanksstiftelser. Huvudkontoret i Stockholm har tolv medarbetare. Medlemsbankerna har en affärsvolym på cirka 1200 miljarder. Drygt 3200 medarbetare på 185 bankkontor arbetar för cirka 2 miljoner kunder inom privat- och företagsmarknaden.

Allt sedan den första sparbanken startades i Sverige 1820 har lokal förankring och samhällsengagemang varit i fokus för Sparbankerna. Långsiktighet, god lönsamhet och hög kundnöjdhet är viktiga förutsättningar för Sparbankerna och för den lokala tillväxten och utvecklingen.

Om tjänsten

Den Svenska bankmarknaden bjuder på stora utmaningar och vi söker en VD som med ett genuint driv och engagemang ska arbeta målmedvetet för att säkerställa att Sparbankerna ska kunna vidareutveckla och anpassa sig till en marknad präglad av hög förändringstakt (exempelvis inom områden såsom regelverk och digitalisering) och ständigt större konkurrens.

Genom partnerskapet med Swedbank har Sparbankerna en avgörande påverkan i utvecklingen av ny teknik, nya produkter och tjänster för kundernas och medarbetarnas bästa. En viktig del i uppdraget är därför även att vidareutveckla samarbetet med Swedbank för att maximera den gemensamma affärsnyttan.

VD:n blir även en viktig företrädare gentemot Finansinspektionen, Riksbanken, intresseorganisationer och andra myndigheter.

Om dig

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet inom finansbranschen och av målinriktat ledarskap. Du är lyhörd, utåtriktad och handlingskraftig med hög integritet. Du har god förmåga att väga samman olika intressen och leda verksamheten.

Frågor och ansökan

Frågor besvaras av Göran Hedman, styrelsens ordförande, 0705-399901 eller Mårten Adolfsson på Alumni AB, 073-0551726.

Ansökan skickar du senast den 18 januari 2022 till Alumni AB via formulär: https://getintouch.formstack.com/forms/application_swe Ange referens A035176.

För att vara säker på att din ansökan kommit fram kan du förvänta dig en bekräftelse på din ansökan.

Dela sidan: