Skriv sökord

Sparbankerna utsåg årets UF-företag på SM i Ung Företagsamhet

Aktuellt Företagande Från oss Ung Företagsamhet

 

Under SM i Ung Företagsamhet den 7 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, Rawstraw UF.

 

UF-företaget består av Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo från ProCivitas Privata gymnasium i Malmö. Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm.

Som stolt guldsponsor delade Sparbankerna och Swedbank ut priset tillsammans. I juryn satt representanter från flera sparbankern.

Motiveringen löd:

Årets UF-företag 2019 har skapat en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden. Med starkt hållbarhetsfokus fyller företaget ett hål i marknaden med en liten lokal lösning på ett stort globalt problem. I den här gruppen har alla dragit sitt strå till stacken.

Rawstraw UF får äran att representera Sverige i EM i Ung Företagsamhet, Company of the Year competition, som i år går av stapeln 3-5 juli i Lille, Frankrike.

– Stort grattis till Rawstraw UF, som är Årets UF-företag 2019. En smart och kul affärsidé som har stor potential. Nu laddar vi om inför EM i Lille där 40 företag och närmare 200 företagsamma ungdomar från hela Europa tävlar om den prestigefyllda titeln Company of the Year. Säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.

SM i Ung Företagsamhet 2019 har pågått den 6 och 7 maj i Stockholm. Totalt deltog nästan 800 elever och mer än 200 UF-företag i en rad olika tävlingar. I kategorin Årets UF-företag har totalt 34 företag från hela Sverige tävlat om den prestigefyllda titeln.

Läs mer om vinnarna här: www.rawstraw.se

Läs om Sparbankernas samarbete med UF: sparbankerna.se/ung-foretagsamhet/

Dela sidan: