Skriv sökord

Sparbanken Skåne söker IKT- och Säkerhetschef

Lediga tjänster
Sparbanken Skåne, ledig tjänst, IKT- och Säkerhetschef

Senast uppdaterad: 2 september, 2022

Vill du arbeta som ledare på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Sparbanken Skåne är certifierad som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work och rankas som Sveriges sjätte bästa arbetsplats! Våra medarbetare är vår största framgångsfaktor och vi söker nu en ersättare för vår nuvarande chef för IKT & Säkerhet.

I Sparbanken Skåne pågår ett ständigt förbättringsarbete inom många områden. Vi vill fortsätta det arbetet bl.a. genom att kompetensförstärka IKT & Säkerhet inom området informationssäkerhet och GDPR.

Om tjänsten

I rollen som IKT- och Säkerhetschef är du ansvarig för den operativa verksamhetens IT-drift, informationssäkerhet och personalsäkerhet. Du förväntas ha den övergripande helhetsbilden likväl som ett ansvar att säkerställa en framtidssäker, stabil och kostnadseffektiv drift, förvaltning och utveckling av verksamheten.

Arbetet är till en betydande del regelverksstyrd och även hantering av leverantörsintyg, rapporter från internrevision, risk- och compliance ingår i tjänsten. Du ska kunna tolka regelverken och rapporterna och efter analys omsätta det i praktiken. Du ska identifiera hot och sårbarheter samt vara behjälplig med riskanalyser.

Du har ledaransvar för enheten IKT och Säkerhet som består av nio medarbetare inkl. dig själv. Ledaransvaret innebär bla att vara en god förebild och agera i enlighet med bankens värderingar, policys och rutiner. Du säkerställer också att det systematiska arbetsmiljöarbetet inkluderas i vardagen. I rollen ingår även att representera banken både internt och externt.
Enheten ligger i staben IT & Support och du rapporterar till bankens Administrativa Chef.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och har ett stort engagemang för att stötta och utveckla dina medarbetare och skapa en god arbetsmiljö. Du bör ha starka kommunikativa färdigheter då ditt arbete som IKT- och Säkerhetschef kommer att innebära många kontakter samt utbildning av medarbetare, chefer och andra intressenter. Du bör vara lugn och strukturerad, samtidigt som du är drivande och framåtblickande.

För att lyckas i rollen som IKT- och Säkerhetschef ser vi att du också har hög integritet, är självgående, lyhörd, lösningsorienterad och naturligtvis serviceinriktad. Du har också ett gott omdöme som leder till resultat.

I denna rekrytering kommer det att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

  • Tidigare erfarenhet av budget- och personalansvar,
  • Vana av att självständigt driva förändringsarbete,
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom regelstyrd verksamhet,
  • Kunskap inom EBA-området,
  • Goda kunskaper om ISO27000,
  • Relevant högskoleutbildning eller likvärdig utbildning,
  • Flytande engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av rollen som chef inom området samt om du känner till samarbetet mellan Swedbank och Sparbankerna.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid med placering i Kristianstad. Det förväntas att du kan jobba både i Kristianstad och Lund när arbetet kräver det.

Välkommen med din ansökan

Ansök med ett personligt brev samt CV genom att gå in på vår hemsida och sök aktuell tjänst. Motivera tydligt i din ansökan varför du söker och vad du kan bidra med i rollen och till Sparbanken Skåne. Senast den 22 sept vill vi ha din ansökan, men intervjuer kan komma att ske löpande. Personprofilstester förekommer i urvalsprocessen.

Frågor

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:
Ingelise Gudmann, Administrativ chef IT & Support, tel 044-13 84 36
Kontaktperson för Finansförbundet är Billy Tenghamn, tel 0415- 173 12
Kontaktperson för SACO är Kristina Månsson tel 044-13 82 77.

Om Sparbanken Skåne

För fjärde året i rad blev Sparbanken Skåne certifierad som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work®. I år klättrade vi på listan och vi är nu Sveriges sjätte bästa arbetsplats! Som medarbetare på Sparbanken Skåne är du med och bidrar till att utveckla samhället, förverkliga drömmar och hjälpa människor att växa. Genom att låta delar av vinsten gå till lokala projekt inom idrott, kultur, utbildning och näringsliv bidrar vi till att skapa framtidstro där du bor. Detta gör oss stolta!
sparbankenskane.se

Dela sidan: