Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen vinner pris för engagerade medarbetare

I samhället Undersökning
Annett Litz, HR-chef Sparbanken Västra Mälardalen. Engagerade medarbetare.
Annett Litz, HR-chef tillsammans med några kollegor från Sparbanken Västra Mälardalen

Senast uppdaterad: 22 februari, 2021

När undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future listar arbetsgivare som har de mest engagerade medarbetarna, kommer Sparbanken Västra Mälardalen tvåa i landet bland företag som har upp till 100 anställda. ”Vi är såklart jättestolta att prisas som arbetsgivare på det här sättet. Att våra medarbetare är engagerade och stolta över att jobba på banken är oerhört viktigt för oss”, säger Annett Litz, HR-chef på Sparbanken Västra Mälardalen.

Brilliant Future samlar in data från företagens egna medarbetarundersökningar; det är inte mindre än 185 organisationer och totalt 235 000 medarbetarundersökningar som ligger till grund för beslutsunderlaget. Insamlingen av data har pågått sedan 1 januari 2020.
– Vi tänker såhär: engagerade medarbetare som trivs gör också sitt bästa på jobbet. Det ger oss nöjdare kunder, vilket såklart är ett av bankens huvudmål. Så det är win-win, säger Annett med ett leende.

Banken har även nöjdast kunder

Och visst har Sparbanken nöjda kunder. Också. När Svenskt Kvalitetsindex rapporterade resultatet av 2020 års branschundersökning i kundnöjdhet fick Sparbankerna i Sverige guldmedalj både bland privat- och företagskunder.
– Vår bank brukar ligga i topp i SKI-mätningen, gällande kundnöjdhet och kundlojalitet, liksom många av de andra sparbankerna runt om i Sverige, säger Mikael Bohman, vd på Sparbanken Västra Mälardalen stolt.

Varför tror du att man är så engagerad som medarbetare hos er?
– De korta beslutsvägarna och närheten både till kollegor och kunder, tror jag är viktiga faktorer. Jag vet också att många av våra medarbetare är stolta över att jobba på en bank som gör skillnad. Vi delar med oss av vår vinst till saker som gör det bättre i Köping, Arboga och Kungsör. Vi stöttar föreningar, initiativ, goda idéer och regional utveckling. Sedan år 2000 har vi delat med oss av vår vinst med 100 miljoner till bra saker i Västra Mälardalen. Det är ju verkligen något att vara stolt över, avslutar Annett.

Om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.
Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. sparbankenvm.se

Dela sidan: