Skriv sökord

SPARBANKEN VÄSTRA MÄLARDALEN: Tolerans och medmänsklighet på schemat på Ladubacksskolan

Barn- och ungdom I samhället Skola
webbinarium, skogsbarometern, corona i höst, Tolerans och medmänsklighet, Nyhetsbrev, Medlemsinformation nr. 47 2020, Nyhetsbrev Juridik och Compliance

Senast uppdaterad: 4 november, 2020

Allas lika värde. Att slippa känna utanförskap, slippa känna oro i vardagen – det är fokus nu när Lika Olika fortsätter sitt toleransarbete i Västra Mälardalen. Torsdag den 5 november, får eleverna i Ladubacksskolan i Arboga verktyg för att jobba mot fördomar och utanförskap. Sparbanken Västra Mälardalen står bakom satsningen.

Lika Olika är en metod som främjar öppna attityder och respekt och motverkar främlingsfientlighet och utanförskap. Metoden har fyra utbildningsmål: Att man får insikt om likheter och olikheter, kunskap om utanförskap, medvetenhet om hur man kan påverka andras hälsa, samt verktyg för att kunna göra skillnad.

– Utanförskap kan vara många olika saker. Det kan kännas stundtals eller alltid, i vissa sammanhang eller i alla. Allt börjar med oss själva, hur vi pratar och beter oss mot våra medmänniskor. Att rannsaka sig själv och sitt beteende är en mycket bra början, säger Mary Juusela, grundare av Lika Olika.

– Att känna trygghet i skolan är en förutsättning för lärande och utveckling. Trygghet, integration och allas lika värde är något som vi på Sparbanken värderar högt, och vi är stolta att vara en del av detta arbete, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.

Tidigare har Lika Olika arbetat med Karlbergsskolan, St:Olovsskolan och Kung Karls skola här i Västra Mälardalen, på uppdrag av bland annat Sparbanken Västra Mälardalen.

Temadag Ladubacksskolan
Torsdag den 5 november får årskurs F-5 på Ladubacksskolan utbildning och övningar i Lika Olika-metoden. På grund av rådande läge sker utbildningen digitalt från Lika Olikas studio under förmiddagen. På eftermiddagen gör eleverna övningar på temat, med sina lärare för att förankra arbetet inför framtiden.

För mer information
Denny Hedenström, marknadschef Sparbanken, Telefon 0221–344 27, E-post denny.hedenstrom@sparbankenvm.se

Stefan Lackner, rektor Ladubacksskolan, Telefon 073-765 72 31, E-post stefan.lackner@arboga.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.
Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: