Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen startar året med Sparbanksbonus – 2,5 miljoner till lokal handel

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 28 januari, 2021

Knappt har 2021 börjat, men ändå har Sparbanken Västra Mälardalen hunnit med att skicka ut Sparbanksbonus till 25 000 av sina kunder. Precis som tidigare kommer bonusen laddad på ett presentkort som bara kan lösas in i Köping, Arboga och Kungsör, i butiker som är anslutna till Västra Mälardalen Handel.

Hallå där Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen. Berätta om årets Sparbanksbonus!

– Vi fortsätter att värna om den lokala handeln. Årets bonus kommer laddat på ett presentkort, precis som tidigare, och gäller till och med 30 april i butiker anslutna till Västra Mälardalen Handel. I år är det 100 kronor laddat på korten, som delats ut till 25 000 av våra kunder. Syftet med bonusen är att ännu fler ska upptäcka det fina utbud som finns i Köping, Arboga och Kungsör.

Vad krävs för att man ska få Sparbanksbonus?

– Vi premierar de kunder som har många tjänster hos oss. Alla som är Ekenkund eller Guldekenkund hos oss får bonus. För oss är Sparbanksbonusen ett sätt att både värna om lokal handel och ge lite guldkant till våra kunder.

Ni delar ut ännu en Sparbanksbonus nu, precis i början av året. Visst kom det väl två stycken förra året också?

– Ja, det stämmer. Vi firade 175-årsjubileum förra året, så i januari 2020 kom det en Sparbanksbonus på 175 kronor till 25 000 av våra kunder, det vill säga nästan 4,4 miljoner kronor. I början av juni delade vi också ut en extra Sparbanksbonus för att värna om vår lokala handel lite extra när det var tuffa tider – då gav vi 100 kronor till 25 000 kunder. Så det betyder att nästan 7 miljoner kom den lokala handeln till godo på detta sätt under 2020.

Vad är det som gör att ni på Sparbanken Västra Mälardalen kan dela med er på det här viset med miljontals kronor?

– Vi är en lokal och fristående Sparbank, och vi har inga aktieägare. Istället delar vi med oss av vår vinst till saker som gör det ännu bättre i Köping, Arboga och Kungsör. Lokal handel ligger oss till exempel alltid varmt om hjärtat. Men vi sponsrar också föreningar här i Västra Mälardalen, och vi ger bidrag till idéer och initiativ här i vår region – det är en del av den Sparbanksidé som vi lever efter. Och det har vi gjort ända sedan vår bank startade år 1845.

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har cirka 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva.  www.sparbankenvm.se

Dela sidan: