Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen prisas för engagerade medarbetare – för andra året i rad

I samhället
engagerade medarbetare, Annett Litz, HR-chef, Sparbanken Västra Mälardalen,
Annett Litz, HR-chef Sparbanken Västra Mälardalen

Senast uppdaterad: 22 februari, 2022

Sparbanken Västra Mälardalen tog sig till final igen i Brilliant Awards Employee Experience i kategorin Årets arbetsgivare – upp till 100 anställda. ”I år kom vi på femte plats, förra året knep vi andraplatsen. Vi ser det som ett kvitto på att man trivs hos oss, och är såklart jättestolta”, säger Annett Litz, HR-chef på Sparbanken Västra Mälardalen.

– Vi tänker såhär: engagerade medarbetare som trivs gör också sitt bästa på jobbet. Det ger oss även nöjdare kunder, vilket såklart är ett av bankens huvudmål, säger Annett Litz.

Vad är receptet på framgången – varför är just era medarbetare så engagerade?

– De korta beslutsvägarna och närheten till både kollegor och kunder, tror jag är viktiga faktorer. Jag vet också att många av våra medarbetare är stolta över att jobba på en bank som gör skillnad. Vi delar med oss av vår vinst till saker som gör det bättre i Köping, Arboga och Kungsör. Vi stöttar föreningar, initiativ, goda idéer och regional utveckling. Sedan år 2000 har vi delat med oss av vår vinst med nästan 120 miljoner till bra och hållbara saker här i Västra Mälardalen. Det är ju verkligen något att vara stolt över, säger Annett Litz.

Om Brilliant Awards Employee Experience

Sparbanken Västra Mälardalen placerade sig på femte plats i kategorin Årets Arbetsgivare – upp till 100 anställda. Listan baseras på kvantitativ data från cirka 290 000 medarbetarundersökningar. Brilliants data visar att de företag som levererar högt medarbetarengagemang i sin kundservice har fler lojala kunder än de som inte gör det.
Läs mer om Brilliant på www.brilliantfuture.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna. Det tycker vi bidrar till ett mer hållbart Västra Mälardalen. Läs gärna mer om hur vi tänker kring hållbarhet www.sparbankenvm.se/hallbarhet

Sparbanken Västra Mälardalen har cirka 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva.
www.sparbankenvm.se

Dela sidan: