Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen och Bissen Brainwalk uppmanar – ta en promenad och stötta hjärnforskningen

I samhället
Mathias ”Bissen” Larsson. Stötta hjärnforskningen
Mathias ”Bissen” Larsson på Bissen Brainwalk

Senast uppdaterad: 4 mars, 2021

Bissen Brainwalk och Sparbanken Västra Mälardalen utmanar dig att gå en promenad under mars månad. Sätt sedan in valfritt belopp till förmån för hjärnforskningen på hjartavastramalardalen.se så dubblar banken upp pengarna till hjärnforskningen.

Nu startar Bissen Brainwalk, tillsammans med Sparbanken Västra Mälardalen, ett nytt projekt, där alla som vill kan vara med och bidra till hjärnforskningen. Banken dubblar sedan upp summan, upp till totalt 50 000 kronor.

– Det innebär att om du sätter in 50 kronor på vår projektsida hos Sparbanken Västra Mälardalen, så dubblar banken upp pengarna. Det blir som en alternativ Brainwalk”, säger Mathias ”Bissen” Larsson.

– Målet för insamlingen är 100 000 kronor, och det vore helt fantastiskt om invånarna och företagarna i Köping, Arboga och Kungsör ville vara med och bidra till detta fina ändamål. De flesta av oss känner ju någon som är drabbad av någon av hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar, säger Mathias.

Så här går det till

  1. Ta en promenad på valfri plats, i valfri längd, under mars månad. Kan du inte promenera – genomför någon annan form av träning.
  2. Gå sedan in på hjartavastramalardalen.se och sätt in 50 kronor (eller annat valfritt belopp).

– På det här viset kan vi slå ett slag för både hjärnforskningen och motionen, och det är en aktivitet som alla kan genomföra på sitt eget sätt, i sin egen takt, utan att behöva vara nära andra människor eller riskera trängsel, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.

– Hoppas att just du vill vara med och bidra, säger Mathias ”Bissen” Larsson.

Om Bissen Brainwalk

2010 drabbades den tidigare SM-vinnaren i Bandy, Mathias ”Bissen” Larsson, av en stroke. Vägen tillbaka blev lång och krokig. För att motivera sig att kämpa satte han upp ett mål: ett år efter stroken skulle han gå runt sin hemstad Köping. Som extra sporre bjöd han in vänner och bekanta att gå med honom. Samtidigt skulle de skänka en slant till hjärnforskningen. Bissen och hans fru skapade ett event på Facebook som de kallade Bissen Brainwalk och bjöd in alla som ville att gå med dem. Gensvaret blev enormt, närmare 1000 personer kom! Där och då föddes fenomenet Bissen Brainwalk.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är en ideell förening som arbetar och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll och har godkänts för 90-konto. bissenbrainwalk.se

Om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har cirka 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök sparbankenvm.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: