Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen i samarbete med Arbogaföretaget Agitator – skänker 1200 liter handsprit till den regionala vården

Corona I samhället
Sparbanken Västra Mälardalen i samarbete med Arbogaföretaget Agitator - skänker 1200 liter handsprit till den regionala vården

Senast uppdaterad: 15 april, 2020

Just nu råder brist på handsprit med anledning av coronaviruset. ”Vi har därför inlett ett samarbete med Arbogaföretaget Agitator Whiskymakare. Företaget antog utmaningen att tillverka sprit och omvandla den till handsprit för att bistå bland annat vården i detta pressade läge”, förklarar Åsa Björklund, företagsrådgivare på Sparbanken Västra Mälardalen och en av initiativtagarna till projektet.

Nya utmaningar kräver nya lösningar och så var ett nytt lokalt samarbete etablerat. I dagarna tillverkas handspriten, i destilleriet i Arboga. 1000 liter råsprit konverteras till 1200 liter handsprit. Sparbanken köper handspriten och skänker den till regionala sjukvården, samt andra aktörer i Västra Mälardalen som är i behov av handsprit.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är en devis som vi på Sparbanken lever efter just nu. Vi håller hela tiden ögonen öppna efter saker där vi kan vara med och göra skillnad – i denna annorlunda tid som vi alla lever i, säger Mikael Bohman.

Agitator Whiskymakare håller med:

– För oss var det en självklarhet att ställa om produktionen för att kunna tillverka handsprit när vi fick den här frågan. Tillsammans får vi alla hjälpas åt just nu, säger Håkan Jarskog, VD på Agitator Whiskymakare.

För mer information
Mikael Bohman, VD
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Dela sidan: