Skriv sökord

Sparbanken Skaraborg söker biträdande Kreditchef

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 26 november, 2020

Sparbanken Skaraborg växer och det ställer nya och andra krav på vår organisation och de som jobbar i den.

Vi söker nu dig som tillsammans med personalen och Kreditchefen på kreditavdelningen, vill och kan fortsätta utveckla samt säkerställa att vi har effektiva kreditprocesser.

Sparbanken Skaraborg är en fristående sparbank med kontor i fyra kommuner i Skaraborg, Essunga – Vara – Skara – Götene, men vi har kunder över hela landet.

Vi är en fullsortimentsbank med all specialistkompetens i huset och drygt 100 anställda. Vi har ett eget kundcenter som servar både privat- och företagskunder.

Vi har ett huvudkontor bestående av administration, marknad, kredit, juridik, HR mm. Som bitr Kreditchef ingår du i kreditavdelningen tillsammans med fyra medarbetare som du har personalansvar för. Din närmaste chef som du rapporterar till är bankens Kreditchef. Vi är ett 30-tal medarbetare som
jobbar på huvudkontoret i Skara.

Hos oss möter du utvecklande ledare som ser dig som vår viktigaste resurs. Vår värdegrund beskrivs genom orden Ansvar – Engagemang – Affärsmässighet – Tillsammans.

Arbetsuppgifter
Som biträdande Kreditchef har du fullt personalansvar för medarbetarna på kreditavdelningen. Idag är det fyra medarbetare som jobbar där.

Din ställning ska vara oberoende i förhållande till affärsverksamheten inte minst då en av dina uppgifter är att ingå i kreditdelegation företag.

I din roll ingår att stödja Kreditchefen i olika frågor och uppdrag.
T ex:
• Ansvara för att utveckla och bibehålla en god kreditkultur som innebär hög kvalité och effektivitet.
• Ansvara bl a för att kreditverksamheten är i enlighet med bankens styrdokument (regelverk, policies, lagbestämmelser mm).
• Ansvara för bankens kreditportfölj.
• Vara delaktig i planering och utveckling av kreditkompetens bland bankens samtliga kredithandläggare.
• Hålla dig väl orienterad om utvecklingen inom bankområdet i allmänhet och marknadsutvecklingen inom verksamhetsområdet i synnerhet
• Organisera, samordna och leda verksamheten inom kreditavdelningen.

Kvalifikationer
Sparbanken Skaraborg satsar på ledarskapet och för oss är det viktigt att du är en utvecklande ledare som har en hög förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare att till att prestera bra och vilja utvecklas i rollen och banken. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som chef/ledare med personalansvar men det är inte något krav.

För att vara framgångsrik som bitr Kreditchef behöver du ha:
• Högskola med inriktning företagsekonomi eller motsvarande praktisk erfarenhet med annan utbildning inom området.
• Flerårig erfarenhet av kreditverksamhet i bank.
• God erfarenhet av kreditverksamhet i bank innefattande både kreditberedning, kundansvar och erfarenhet av obeståndshantering.
• God analytisk och pedagogisk förmåga.
• Goda kunskaper inom MS Officepaketet.
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal.

Du behöver också ha ett gott självförtroende och integritet för att kunna stå för dina åsikter på ett bra sätt som är både pedagogiskt och utvecklande.

Att vara affärsmässig gäller för alla som jobbar i vår bank och vi ser det som mycket viktigt att alla ser och förstår sin del i bankens affärer.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil.

Villkor
Sparbanken Skaraborg satsar framåt och rekrytering av nya talanger är en viktig del i att stärka och utveckla vår position. Tjänsten är på heltid med placering i Skara. Resor mellan kontoren ingår i tjänsten. Närmaste chef är Kreditchefen.

Hos oss blir du en del av en kultur där vi gillar att göra affärer och har ett starkt lokalt engagemang. Vi ser vår roll i ett större sammanhang där vi bidrar till att utveckla de orter där vi verkar.

Vi ser det som viktigt att kunna kombinera ett yrkesliv med ett aktivt liv vid sidan om. Vi erbjuder förmåner som t ex personalkrediter, friskvårdsbidrag, fritidshus i fjällen och mycket mer än så.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningtidens slut. Tillsättning enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020-12-13

Välkommen att ansöka med personligt brev och CV.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kreditchef Tommy Olsson, 0511-281 77 eller Håkan Svensson, fackligt ombud, 0511-281 91.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Ref. nr. 2020/8
Publicerat 2020-11-26
Sista ansökningsdag 2020-12-13
Länk till annons http://sparbankenskaraborg.varbi.com/what:job/jobID:367112

Dela sidan: