Sparbanken Skaraborg satsar 2,5 miljoner på Skara Skolscen

Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen satsar totalt 2,5 miljoner kronor på Skara skolscen för att göra utbildningen bättre, utveckla teaterintresset bland allmänheten och stärka skolans varumärke.

Samarbetet löper till att börja med över tre år och innebär att Skara skolscen får ett ekonomiskt stöd för att kunna arbeta med verksamhetsutveckling. 

– Våra intentioner är att fortsätta samarbetet även efter tre år eftersom vi vet att kultur är en stor del av samhällsutvecklingen och ser en stor potential i det här projektet, berättar Liselotte J Sterneborn, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skaraborg. 

Men det är inte bara skolan som kommer att dra nytta av satsningen, även för skaraborgarna är det en chans till nya kulturupplevelser. En av föreställningarna i höst är Slutstationen som spelas 13 oktober ombord på museitåget mellan Skara och Lundsbrunn. Under resan bjuds passagerarna på ett mordmysterium. Skara Skolscens slutproduktion Barn och deras barn av Rasmus Lindberg har premiär 21 november och spelas fram till 1 december i Skara. Men med hjälp av bidraget kan de nu söka sig utanför Skara med slutproduktionerna.

 

Skara skolscen

Skolan som har 24 elever är en av fyra yrkeshögskoleutbildningar inom teatern och den enda utanför Stockholm.

Läs mer om skolan och deras verksamhet: www.folkuniversitetet.se/skaraskolscen

 

Senast uppdaterad: 
2018-09-11