Skriv sökord

Sparbanken Skåne: Presentkortslösning stödjer lokala handlare i Eslöv

Corona I samhället
Presentkortslösning stödjer lokala handlare

Senast uppdaterad: 1 juni, 2020

Nya behov har uppstått i samband med coronapandemin, inte minst behovet av att stödja det lokala näringslivet. I Eslövs kommun såg man ett behov av en säker presentkortslösning för offentlig sektor som skulle kunna bidra till att stimulera den lokala handeln.

Under våren har Sparbanken Skåne tagit fram en digital lösning på presentkort som personal i Eslövs kommun kan använda för att främja det lokala näringslivet. I kommunen har man kallat presentkortet för sommargåvan och det skickades ut till samtliga anställda i Eslövs kommun i början på sommaren.
Kommunen kan rikta stödet till det lokala näringslivet eftersom presentkorten bara kan användas i Eslöv hos lokala handlare.
– Den digitala lösningen som vi på banken hjälpte till att ta fram är kostnadseffektiv eftersom den inte kräver några fysiska presentkort eller någon installation av mjuk- eller hårdvara vare sig för kommunen, kommunens anställda eller de handlare som anslutit sig till systemet. Det är unikt att en kommun använder den här presentkortslösningen och Eslöv är därmed första kommun i Sverige, berättar Martin C E Asker, Cash Managementspecialist på Sparbanken Skåne.
Det går snabbt att komma igång med betallösningen eftersom den är digital och utgår från en väl beprövad molnbaserad plattform som används av näringslivet.
– I pandemitider behöver vi alla hjälpas åt och ibland också hitta nya lösningar. I Eslöv såg man en möjlighet att hjälpa till att stötta lokala handlare i kämpiga tider och här kunde vi på banken hjälpa till med en smidig betallösning.I samband med pandemin föds nya idéer i olika verksamheter och man kan alltid kontakta banken och få hjälp av våra Cash Management-specialister om man har funderingar kring betallösningar, säger Martin C E Asker.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: