Skriv sökord

Hållbar Generation

Barn- och ungdom Hållbarhet I samhället
Hållbar Generation, Kundansvariga rådgivare företag., Sparbanken Skåne

Senast uppdaterad: 7 januari, 2022

Alldeles för få barn når upp till rekommendationer på 60 minuters fysisk aktivitet per dag. Vanor skapas tidigt i livet och därför vill vi börja med de yngsta barnen i förskoleålder. Genom projektet Hållbar Generation kan fler barn komma i rörelse tidigt i livet.

Vad är Hållbar Generation?

Genom projektet Hållbar Generation kan förskolor i Sparbanken Skånes verksamhetsområde få en kostnadsfri föreläsning, en ryggsäck med aktivitetsmaterial och en spelning med artisten Pidde P som sjunger och dansar med förskolans barn.

Vad är målet med projektet?

  • Ge barnen glada minnen av rörelse som stärker deras självförtroende och rörelserikedom.
  • Öka kunskapen hos pedagoger som arbetar på förskolan om fysisk aktivitets effekter på barns välbefinnande.
  • Att tillsammans röra oss framåt.

Vem vänder sig projektet till?

Projektet är kostnadsfritt och vänder sig till förskolor i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.

Vem står bakom projektet?

Bakom projektet står Hållbar Generation och Sparbanken Skåne, genom bankens ägarstiftelser. Sparbanken Skåne stödjer föreningsliv, kultur och samhällsutveckling runt om i Skåne. Sparbanken Skåne ägs till största delen av tre lokala sparbanksstiftelser. Dessa säkerställer att viktiga beslut fattas lokalt, tar även hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo.

Om du har frågor och/eller vill veta mer:

Kontakta  på Hållbar Generation.

Frågor om projektet Hållbar Generation: Johanna Lindborg, projektsamordnare Sparbanksstiftelsen 1826: 0722-231406

Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne är ingen “storbank” utan en stark regional Sparbank. Med ledningskontor i Lund och engagerade medarbetare fördelade på lokala kontor i Skåne bygger vi verksamheten på grundläggande sparbanksvärderingar, där besluten fattas nära dig som kund. Sparbanken Skåne har en tydlig filosofi – att vara banken som är nära dig och den plats på jorden som du kallar hemma. Vi hjälper dig att skapa en sund och hållbar ekonomi som gör det enkelt att hantera vardagen såväl som att förverkliga drömmar. Privatperson eller företagare – vi ger dig kloka lösningar genom livet.

Sparbanken Skåne – vi investerar i framtiden

Dela sidan: