Skriv sökord

Sparbanken Skåne förnyar samarbete med Handbollslandslaget

I samhället
Jamina Roberts och Kristin Thorleifsdottir i svenska landslaget. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Senast uppdaterad: 12 augusti, 2022

Sparbanken Skåne förlänger sitt mångåriga samarbete med Svenska  Handbollslandslaget. Under 2023 väntar hemma-VM för både herr- och damlandslaget, mästerskap som delvis kommer att avgöras i Skåne.

Sparbanken Skåne har ett brett engagemang i handbollen och är den största sponsorn av lokala handbollsföreningar i Skåne. Banken är också kommersiell samarbetspartner till de framgångsrika Handbollslandslagen. Nu förnyas avtalet som bland annat innebär att banken fortsatt exponeras på matchdräkter och i arenor vid landskamper.

Handboll är en av de mest jämställda sporterna och idag finns cirka 143 000 handbollsspelare i landet. Skåne ingår tillsammans med delar av Blekinge, Halland och Småland i Handbollsförbundet Syd och är ett av de större distrikten i landet.

– Vi på Sparbanken Skåne gillar handboll, kort och gott. Det är en sport som engagerar både killar och tjejer, och det är också en sport med sunda värderingar och en fin känsla av fair play. Som sponsor finns vi med från första bollkontakten på handbollslekis till det sista skottet i de stora finalerna, säger Marcus Nilsson, marknads & försäljningschef på Sparbanken Skåne.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget, kommenterar det förnyade samarbetet:
– Vi har från första dag i vårt partnerskap med Sparbanken Skåne haft en mycket stark koppling genom våra gemensamma värderingar och bankens arbete med hela bredden av handboll. Vi känner ett starkt stöd från Sparbanken Skåne och med detta i ryggen kan vi fortsätta att utveckla vår verksamhet. Tillsammans tar vi handbollen in i framtiden, säger Stefan Lövgren.

VM spelas i Skåne nästa år

I januari nästa år arrangeras VM för herrar av Sverige och Polen. Dam-VM hålls sedan i december där Sverige, Danmark och Norge gemensamt arrangerar mästerskapet. Flera matcher i de båda mästerskapen kommer att spelas i Skåne, där Helsingborg, Kristianstad och Malmö redan är klara spelorter.

Marcus Nilsson ser Handbollslandslaget som en perfekt samarbetspartner för Sparbanken Skåne.
– Vårt engagemang i den skånska handbollen är stort och tillsammans med klubbarna gör vi tydlig skillnad för tusentals unga skånska handbollsspelare varje vecka. Genom att addera partnerskapet med landslaget till vår breda satsning skapar vi ytterligare möjligheter för klubbarna att få ta del av den kunskap och kompetens som finns på den absolut högsta nivån i Sverige och Europa, säger Marcus Nilsson.

Visste du detta om handboll?

Handbollen anses härstamma från Norden. De första handbollsreglerna skrevs i Danmark av gymnastikläraren Holger Nielsen, som också gav ut den första instruktionsboken i handboll år 1906. Några år tidigare förekom fotbollsspel på skolgården vid Ordrups Latin- och Realskole där Nielsen var lärare. Detta förbjöds av skolledningen på grund av för många krossade fönsterrutor och man började använda händerna istället. Sporten spreds till bland annat Sverige, och första gången handboll spelades i vårt land var enligt uppgift 1906 vid Nääs Slöjdseminarium vid Floda utanför Göteborg. Idag finns cirka 143 000 aktiva handbollsspelare i Sverige, ungefär lika många killar som tjejer. Skåne, som ingår i Handbollsförbundet Syd, är ett av de större distrikten i landet. Skåne har 700 seriespelande lag.

Om Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne är en regional sparbank för människorna, näringslivet och det lokala samhället. En bank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar där besluten fattas nära kunden. Huvudägare är tre skånska sparbanksstiftelser. I samarbete med stiftelserna kan delar av överskottet från bankrörelsen investeras i samhällsutvecklande insatser.

www.sparbankenskane.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: