Skriv sökord

Sparbanken Skåne – en av Sveriges bästa arbetsplatser

I samhället
Sparbanken Skåne, sveriges bästa arbetsplats
Från vänster: HR-chef Maria Stagmo, bankjurist Per Bolin, och Anna Grönlund, gruppchef på Sparbanken Skåne.

Senast uppdaterad: 31 mars, 2022

Sparbanken Skåne rankas återigen som en av landets allra bästa arbetsplatser. Det är organisationen Great Place to Work som i sin årliga listning placerar banken på en sjätteplats i kategorin stora företag i Sverige.

– Vi är väldigt glada och stolta över att bli certifierade som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work, Att vi nu än en gång lyfts fram som en av de bästa arbetsplatserna i hela landet svetsar oss samman ytterligare och vi märker också att det gör oss mer intressanta som potentiell arbetsgivare. Jag är övertygad om att ett positivt arbetsklimat också märks i mötet med våra kunder, säger Maria Stagmo, HR-chef på Sparbanken Skåne.

När Great Place to Work listar Sveriges bästa arbetsplatser görs det utifrån globalt testade utvärderingskriterier. Rankningen bygger dels på externa bedömningar av företagens processer och rutiner, men också på undersökningar bland medarbetare och ledning. Det är alltså personalen själv som utvärderat sin arbetsgivare.

På Sparbanken Skåne trivs medarbetarna så bra att de väljer att stanna länge

Sparbanken Skåne är en modern och personlig sparbank med tydliga värderingar kring samhällsansvar, hållbarhet och socialt engagemang. Banken verkar för en sund ekonomi hos sina kunder och ett gott arbetsklimat i organisationen. Det innebär bland annat fokus på arbetsmiljön i form av yrkesmässig utveckling, möjlighet till vidareutbildning och omtanke om varandra. Målet är att vara ett företag där medarbetarna trivs så bra att de väljer att stanna länge.

– Jag har under min yrkeskarriär jobbat på många arbetsplatser, under många ledningar och själv varit chef. Jag har därför hunnit se både bra och dåligt ledarskap samt hunnit fundera på hur jag skulle gjort om jag fick bestämma. Jag har arbetat på banken i sex månader och än så länge är det här den arbetsplats som kommer närmast min egen vision om hur en arbetsplats bör vara, säger Per Bolin, bankjurist och anställd på Sparbanken Skåne sedan 2021.

Sparbanken Skåne certifierades redan 2018 som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work.

– Det bästa med min arbetsplats är att vi medarbetare får uppmuntran och stöttning för att vidareutvecklas inom organisationen. Vi har ett riktigt bra arbetsklimat med go sammanhållning, högt i tak och mycket skratt, säger Anna Grönlund som är gruppchef för Kundkännedom och har arbetat på banken sedan 2007.

Här är listningen från Great Place to Work som presenteras idag torsdag den 31 mars

Om Sveriges bästa arbetsplatser

Bakom genomgången av Sveriges bästa arbetsplatser står Great Place to Work, som för tjugonde året i rad utvärderat och listat organisationerna med bäst arbetsplatskultur i landet. I år lyckades sammanlagt 55 organisationer uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser, fördelade över tre listor – stora organisationer med över 250 anställda, medelstora organisationer med 50-250 anställda och små organisationer med 20-49 anställda.

Om Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne är en regional sparbank för människorna, näringslivet och det lokala samhället. En bank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar där besluten fattas nära kunden. Huvudägare är tre skånska sparbanksstiftelser. I samarbete med stiftelserna kan delar av överskottet från bankrörelsen investeras i samhällsutvecklande insatser.
sparbankenskane.se

Dela sidan: