Skriv sökord

Sparbanken Skåne är en av Sveriges bästa arbetsplatser

Aktuellt Från oss

Sparbanken Skåne rankas som en av landets allra bästa arbetsplatser. Det är organisationen Great Place to Work som i sin årliga listning placerar banken på en niondeplats i kategorin stora företag i Sverige. Det skedde på en galakväll i Stockholm på onsdagen.

 

– Detta känns fantastiskt bra. Banken har en stark företagskultur med sparbanksidén som den stora ledstjärnan. Att vi nu lyfts fram som ett av de allra bästa företagen i landet är en måttstock på hur långt vi kommit i arbetet och något vi alla kan vara stolta över, säger Maria Stagmo, HR-chef och hållbarhetsansvarig på Sparbanken Skåne.

I maj är det fem år sedan banken bildades genom att tre skånska sparbanker gick samman. Idag är Sparbanken Skåne en modern och stark sparbank med tydliga värderingar kring samhällsansvar, hållbarhet och socialt engagemang. Banken verkar för en sund ekonomi hos sina kunder – och ett gott arbetsklimat i organisationen.

Det innebär bland annat att banken jobbar med en positiv arbetsmiljö, omtanke om varandra, kompetensutveckling och ständig vidareutbildning. Målet är att vara ett företag där medarbetarna trivs så bra att de väljer att stanna länge.

– Förändringstakten förblir hög i branschen, men i centrum står alltid våra kunders behov. Vi tror att ett positivt företagsklimat också märks i kundupplevelsen. Att vi rankas av Great Place to Work skapar en plattform för att fortsätta arbetet med att utveckla organisationen, säger Maria Stagmo.

När Great Place to Work korar Sveriges bästa arbetsplatser görs det utifrån globalt testade utvärderingskriterier. Rankningen bygger dels på externa bedömningar av företagens processer och rutiner, men också på undersökningar bland ledning och medarbetare. Det är alltså personalen själv som utvärderat sin arbetsgivare.

Här är listningen från Great Place to Work – som presenterades på onsdagskvällen:  
www.greatplacetowork.se/employer-branding/sveriges-baesta-arbetsplatser

Om Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne är en stark regional sparbank för människorna, näringslivet och det lokala samhället. En bank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar, där besluten fattas nära dig som kund. Banken ägs huvudsakligen av tre skånska sparbanksstiftelser. I samarbete med stiftelserna kan delar av överskottet från bankrörelsen investeras i samhällsutvecklande insatser.

www.sparbankenskane.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: