Skriv sökord

Sparbanken Rekarnes kunder bland de mest nöjda

I samhället Undersökning
Timo Haavisto, Sparbanken Rekarne
Timo Haavisto, tf vd, Sparbanken Rekarne

Senast uppdaterad: 28 september, 2020

I årets SKI-undersökning får landets sparbanker högst betyg bland samtliga banker i Sverige. Ett modernt digitalt erbjudande har, tillsammans med stark lokal närvaro och personligt engagemang, bidragit till den starka utvecklingen på både privat- och företagarsidan.

Den lokala närvaron finns starkt förankrad i den så kallade sparbanksidén, som i år fyller 200 år. En central del i denna filosofi är att banken ska vara en viktig del av det lokala samhället.
– En utmaning för oss på Sparbanken Rekarne, precis som för våra kollegor på de andra i bankerna i sparbankskollektivet, är att bibehålla vår tydliga regionala förankring i en allt mer digitaliserad värld. Den färska SKI-undersökningen visar att vi verkligen lyckats modernisera vårt möte med kunderna utan att tappa vår personliga touch, säger Timo Haavisto, tf vd för Sparbanken Rekarne.
I SKI:s rapport framgår att även om många interaktioner idag sker via digitala gränssnitt är det fortsatt det nära och personliga mötet som påverkar nöjdhet och lojalitet mest. Kundupplevelser som kopplas till ett fysiskt kontor, personliga möten och olika kontaktcenter (som till exempel Telefonbanken) har större effekt på nöjdhet och lojalitet.
– Vi vill vara nära våra kunder och då inte bara när det gäller det traditionella, fysiska mötet. I Sparbanken Rekarnes digitala resa är en viktig del att våra kunder ska känna att de får ett personligt och engagerat bemötande – oavsett om det sker på våra kontor, över telefon, via chatten eller sociala medier, förklarar Timo Haavisto.

OM SKI
Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mäter årligen kundnöjdheten hos Sveriges bankkunder. Årets undersökning genomfördes under perioden 3 augusti – 4 september 2020 och bygger på 7 968 intervjuer med privatkunder och 6 898 intervjuer med företagskunder.

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank.

Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 290 miljoner kronor på lokal utveckling.

Dela sidan: