Skriv sökord

Sparbanken Rekarne söker Chef Private Banking och Premiumrådgivare

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 23 oktober, 2023

För oss är det viktigt att du som medarbetare får utvecklas och att du trivs på jobbet. Med rätt kunskaper kan du leverera de bästa och mest genomtänkta lösningarna. Och mår du bra blir det enklare att hålla en öppen och kreativ kommunikation och skapa bra samarbeten.

Private Banking och Premiumrådgivare består idag av fem Private Bankers, ett kundstöd Private Banking och tre Premiumrådgivare som arbetar med rådgivning, finansiell planering och råd om förvaltning. Medarbetarna arbetar med egna kunder inom segmenten förmögna privatkunder, företagsledare och ledande befattningshavare som man vårdar och utvecklar. Potentialen i bankens kundstock är stor varför en viktig del i arbetet är att skapa relationer med nya presumtiva kunder. Rådgivningen sker utifrån ett helhetsperspektiv med licensierade medarbetare.

Vi vill att du skall ha breda ekonomiska kunskaper och erfarenhet av placeringsrådgivning. Meriterande är om du redan är licensierad enligt SwedSec, då licensiering är ett krav i yrkesrollen. Vi vill dessutom att du skall:

  • Vara resultatorienterad
  • Kunna entusiasmera och dela med dig av din kompetens
  • Ha en förmåga att lyssna och agera utifrån detta
  • Ha en vilja att utveckla dina medarbetare
  • Ha en tidigare erfarenhet av ledarskap

Rollbeskrivning

Din viktigaste uppgift blir att som resultatansvarig chef leda och utveckla bankens Private Banking-och Premiumkoncept. Du kommer att vara engagerad i affärsutveckling, verksamhetsplanering, coachning av medarbetare och uppföljning av resultat.

Private Banking-erbjudandet är en väl ansedd och framgångsrik del i Sparbanken Rekarnes affärsverksamhet. Vi är framgångsrika och har en stark tillväxt inom Private Banking.

Premium-erbjudandet är nytt där vi ser en mycket stor potential i att utveckla konceptet.

Du har det totala aktivitets- och försäljningsansvaret inom din grupp, och jobbar genom ett coachande ledarskap där du har ett nära samarbete med dina medarbetare. Genom regelbunden uppföljning och återkoppling leder du medarbetarna mot fler och bättre affärer, och därigenom nöjdare kunder.

Vi vill att du skall ha breda ekonomiska kunskaper och erfarenhet av placeringsrådgivning. Du har erfarenhet från ledande affärsinriktad befattning inom bank. Givetvis lägger vi stor vikt vid dina ledaregenskaper och förmåga att bygga relationer.

Din Profil

Vi söker dig med egen drivkraft och som tycker om att arbeta strukturerat, målinriktat och affärsmässigt. Du bygger långsiktiga och professionella relationer både internt och externt. Du är en naturlig relationskapare som ser möjligheterna först i motsats till begränsningarna.

  • Du skapar förutsättningar för att bygga en lärande organisation som snabbt kan ta till sig de nyheter och förändringar som vi löpande får till oss. Du hittar synergier och samarbeten med andra enheter inom banken.
  • Du har en god kommunikativ förmåga och är tydlig i din kommunikation och de budskap du sänder.
  • Du har mycket god förståelse för affär och kund och hur du skapar en lönsam affär med nöjda kunder.
  • Du använder coachning och feedback som naturliga hjälpmedel i ditt ledarskap för att utveckla medarbetare och skapa starka lag.
  • Du har dokumenterad ledarerfarenhet och förstår att vägen till framgång sker genom att få dina medarbetare att leda sig själva genom självledarskap.

Varför söka tjänsten?

Du får möjligheten att jobba på en av de mest spännande och expansiva marknaderna i Mälardalen. Vår målsättning är att du som medarbetare ska utvecklas och utmanas i ditt dagliga arbete där vi tillsammans jobbar mot att nå uppsatta mål och nöjdare kunder. Tycker du om att jobba i ständig förändring och vara först på bollen så har du hittat hem. Du kommer att få chansen att påverka ditt och gruppens arbete då vi lägger stor vikt på eget ansvar. Är du den som har viljan samt vågar och älskar att göra affärer, så är vi övertygade om att du kommer trivas!

Ditt CV är viktigt men dina personliga egenskaper väger än tyngre. Vi söker dig som förstår och uppskattar lyhördhet och personligt engagemang.

Tjänsten är underställd bankens Privatmarknadschef

Skicka in din ansökan via Team Tailor

Frågor om tjänsten

Frågor angående tjänsten besvaras av privatmarknadschef, mats.ericsson@rekarne.se eller telefon: 016-158107

Facklig kontaktperson Finansförbundet, Jessica Tinglum, jessica.tinglum@rekarne.se

Sista ansökningsdag 2023-11-10

Dela sidan: