Skriv sökord

Sparbanken Rekarne satsar på en ny typ av mötesplats

Aktuellt I samhället

Det är en global trend att ytor görs om till kontorshotell och mötesplatser för exempelvis startups, framförallt i större städer. Nu väljer Sparbanken Rekarne att göra sin egen satsning på mötesplats, Valvet, och har rekryterat Johanna Tömmervik som verksamhetschef.

 

– Vi vet att omvärlden förändras snabbt och att vi måste vara nyfikna på att vara mer än en traditionell bank. Men vi tror inte att vi som bank sitter på alla svar. Därför har vi valt att arbeta på ett för banker unikt sätt, och bjudit in intressanta människor för att vara med att samskapa vad Valvet ska bli, säger Mats Bengtsson, vd Sparbanken Rekarne.

– Det är fantastiskt roligt och modigt att just en bank står bakom Valvet och vågar släppa ramarna och bjuda in omvärlden att delta i skaparprocessen. Självklart ville jag vara en del av den här spännande resan när jag fick frågan, säger Johanna Tömmervik.

Johanna berättar om processen, som pågått under ett år.

– Vi har fokuserat på att vara värdedrivna och att jobba utifrån och in. Det började med 20 personer i projektgruppen, som nu utökats till 65 personer som vi kallar betatestare, som får vara med och utveckla Valvet. Därför kan vi idag inte säga exakt vad Valvet kommer att bli, förutom en ny typ av mötesplats med spännande människor, förklarar Johanna.

Sedan den 1:a februari är Johanna Tömmervik på plats som verksamhetschef för Valvet. Hon har gedigen erfarenhet av bland annat innovationsprocesser, startups och utveckling av coworking spaces. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare inom exempelvis ny teknik, marknadsföring och innovation. I både yrkesroll och personlighet rör hon sig tillsynes gränslöst mellan det fysiska och virtuella rummet. Spännande rekrytering för Sparbanken Rekarne, med andra ord.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: