Skriv sökord

Sparbanken Rekarne satsar för ökad trygghet i Eskilstuna och Strängnäs

Hållbarhet I samhället Sparbanksidén
Sparbanken Rekarne Annika Helg, vd och Johanna Tömmervik, marknadschef satsar på ökad trygghet
Annika Helg, vd och Johanna Tömmervik, marknads- och kommunikationschef på Sparbanken Rekarne

Senast uppdaterad: 20 april, 2023

Sparbanken Rekarne vill bidra till en positiv samhällsutveckling och öronmärker därför genom Rekarnemiljonen pengar till trygghetsinitiativ i Eskilstuna och Strängnäs kommuner.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det här är vårt något. Det finns många som gör bra saker för ett tryggare samhälle, men vi vet också att det finns många människor med nya idéer. Därför skapar vi denna möjlighet för nya och pågående initiativ på orterna där vi är verksamma, berättar Johanna Tömmervik, Marknad- och kommunikationschef på Sparbanken Rekarne.

Många påverkas av det som händer i samhället just nu, framför allt barn och unga. Under Eskilstuna Näringslivsgala lanserar Sparbanken Rekarne sin nya satsning Rekarnemiljonen. Via Rekarnemiljonen kan människor som vill bidra till ett tryggare samhälle få ekonomiskt stöd till sitt initiativ. Via rekarnemiljonen.se kan företag, föreningar och organisationer skicka in en ansökan för att få medel till nya och pågående initiativ.

Ansök hela sommaren

Till och med sista augusti vill Sparbanken Rekarne få in ansökningar för initiativ som bidrar till ökad trygghet.

– Vi vill nå ut till människor som vill bidra, som vill göra något. Det kan till exempel vara aktiviteter som att nattvandra för säkrare gator eller initiativ som skapar framtidstro och självkänsla hos ungdomar. Men vi vill inte sätta några begränsningar nu. Vi tror att det finns en stor potential och kraft där ute och hoppas locka fram så många bra initiativ som möjligt, förklarar Johanna Tömmervik.

Efter sommaren läggs initiativen upp på rekarnemiljonen.se och då kommer allmänheten kunna rösta på det förslag som de tror gör mest nytta. En jury kommer tillsammans med rösterna avgöra vilka initiativ som får medel för att förverkliga trygghetssatsningarna. I ansökningarna vill vi ha en uppskattad budget ihop med en beskrivning av hur initiativet skapar trygghet och för vilka, fortsätter Johanna.

Gör nytta på hemmaplan

Sparbanken Rekarnes vd Annika Helg beskriver Rekarnemiljonen som en del av ett samhällsengagemang som gör nytta på hemmaplan.
– Som lokal sparbank har vi i snart 200 år engagerat oss i lokalsamhället och människorna som lever här. Rekarnemiljonen går i linje med vår strävan att tillsammans skapa ett tryggt och hållbart samhälle där vi med ett tydligt lokalt fokus vill vara en positiv kraft i kommunerna.

Kampanjen “Någon borde göra något” kommer att synas runt om i Eskilstuna och Strängnäs.

Om Sparbanken Rekarne

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank.

Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 300 miljoner kronor på lokal utveckling genom bankens samhällsengagemang.

sparbankenrekarne.se

Dela sidan: