Skriv sökord

Sparbanken Rekarne: Grattis Eskilstuna och Valvet – äntligen en restaurang som tänker på miljön!

I samhället

Senast uppdaterad: 10 september, 2020

Café Valvet drivs sedan våren 2020 i ny regi av Benny Skyttman, som under ett decennium varit vd för Carl Jan Granqvists företagskoncern. Nu växlar Café Valvet upp och hälsar kocken Thomas Becker välkommen för att utveckla konceptet vidare. Thomas meritlista är lång, han har bland annat drivit Högsjö Wärdshus och vann 2010 Årets kock i Västmanland. Sedan tidigare finns Paulina Puustinen med i verksamheten och hon har stor erfarenhet av servicebranschen, både internationellt och nationellt.

Nu vill Café Valvet utveckla konceptet vidare och är övertygade om att de med sin nuvarande konstellation kommer överraska: Lunchen som serveras har inte en vanlig meny. Det kan låta märkligt men är egentligen väldigt enkelt. Varje dag serveras en ljuvlig och smakrik buffé, där de i största mån använder överblivna råvaror som köps in från utvalda leverantörer. På så vis kan de servera en tallrik med fina och exklusiva råvaror – till ett bra pris.
– Vi köper in råvaror som har skönhetsfel eller närmar sig bäst före-datum vilket vi kan göra delikata måltider av, tack vare vår långa erfarenhet. När du har plockat ihop din lunch från buffén vägs tallriken och du betalar endast för det du tagit. Fantastiskt för miljön och härligt för plånboken! förklarar Benny Skyttman.
Maten som eventuellt blir över säljs som matlådor via hållbarhetsappen Karma, något som ytterligare minskar matsvinnet.
Tillsammans kommer Paulina Puustinen, Thomas Becker och Benny Skyttman sikta på att servera den mest hållbara lunchen i Eskilstuna. Idén till lunchkoncept kommer från Restaurang K-märkt i Stockholm, som Benny har samarbetat med i flera år.
Fler leverantörer av råvaror eftersöks då antalet luncherna ökar varje vecka.
Café Valvet och Valvet drivs av Skyttman & Co på uppdrag av Sparbanken Rekarne.
Valvet är en mötesplats för coworking och co-creation.
För mer information:
Benny Skyttman
0706-19 95 76
benny@valvet.works
www.valvet.works

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank.
Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 290 miljoner kronor på lokal utveckling.

Dela sidan: