Skriv sökord

Sparbanken Rekarne fokuserar på kärnverksamheten

I samhället
Köparna, Husherrens Leif Carlsson och Magnus Carlsson, skålar med säljarna: Sparbanken Rekarnes Anders Lundkvist och Annika Helg i alkoholfri bubbel.

Senast uppdaterad: 9 juli, 2021

Som ett led i målsättningen att fokusera på sin kärnverksamhet säljer Sparbanken Rekarne sin fastighet i centrala Eskilstuna. Kunderna kommer inte att märka någon skillnad då banken kommer att finnas kvar i samma lokaler på samma adress (Kungsgatan 5) men nu som hyresgäster.

Husherren Fastigheter AB är ett familjeföretag, som startades 1991 av Leif Carlsson. Idag är det andra generationen Carlsson som driver företaget vidare med Magnus Carlsson som VD.

Med köpet av bankens fastighet Vipan 18 & 19 i centrala Eskilstuna tar Husherren Fastigheter AB ett första steg in på hyresmarknaden i Eskilstuna. De äger sedan tidigare lokaler vid Fraktgatan. Köpeskillingen är 92,5 mkr och tillträdelsedatum är 1:a september 2021.

– Vi är övertygade om att vi i Husherren Fastigheter AB hittat en ansvarsfull och långsiktig ägare som kommer förvalta fastigheten väl. Det känns extra roligt att de väljer att satsa på vår fastighet som ett första insteg på hyresmarknaden i Eskilstuna.

Det visar att de, precis som vi tror på Eskilstuna som marknad och vi önskar dem lycka till med fortsatta investeringar, säger Sparbanken Rekarnes vd, Annika Helg.

För att ytterligare renodla sin verksamhet har Sparbanken Rekarne även valt att sälja reklambyrån Sinnebild som tidigare varit ett helägt dotterbolag. Verksamheten tas över av Linn Eldin och Peter Marchione, som båda arbetat i företaget under längre tid.

Målsättningen är att Sinnebild ska växa till ett ännu starkare och mer framgångsrikt företag med ägare som har sitt huvudfokus i reklam och marknadsföringsfrågor.

– Övertagandet innebär ett avstamp till något nytt. Sparbanken Rekarne blir en i raden av sparbanker som är kunder till reklambyrån, säger Linn Eldin.

– Samtidigt öppnar den nya ägarstrukturen upp för att ta in uppdrag från företag utanför bank- och finanssektorn, vilket så klart är spännande, avslutar Peter Marchione.

– Sinnebild är en kompetent samarbetspartner som på ett framgångsrikt sätt hjälpt banken med marknadsfrågor i snart 10 år. Vi ser fram emot ett fortsatt långt samarbete och önskar de nya ägarna lycka till, säger Sparbanken Rekarnes vd, Annika Helg.

Annika Helg
Vd, Sparbanken Rekarne
016-15 81 19
annika.helg@sparbankenrekarne.se

Denna information är sådan information som Sparbanken Rekarne AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande klockan 09:05 den 9 juli 2021.

Dela sidan:

1 kommentar