Skriv sökord

Sparbanken Rekarne: Filmserie med lokala artister – premiär idag kl. 15

Corona I samhället
coronadrabbade verksamheter, Första undernyhet Sparbankerna. Föreningsstöd, Största coronastödet, Beachen bryggan bastun, Effekterna av Corona, Flytta ut, Kaffekalas, Sveriges mest solida banker, Filmserie med lokala artister, Vårens stipendiater utsedda av, Sparbanksstödet, Sparbanken Skånes årsstämma 2020

Senast uppdaterad: 20 maj, 2020

Som en del av satsningen Coronakampen lanserar Sparbanken Rekarne, i samarbete med Biografbaren, en serie filmade framträdanden med olika Eskilstuna-artister. Den 20/5 klockan 15:00 är det premiär på bankens Facebooksida.

Nyligen lanserade Sparbanken Rekarne Coronakampen, ett projekt som rymmer olika samarbeten med det gemensamma syftet att erbjuda stöd där det behövs.

Lokala artister är en grupp som drabbats av bland annat inställda spelningar och därmed utebliven inkomst. Tillsammans med Biografbaren arrangerar banken därför en serie konserter och annan form av underhållning med lokala artister.

Premiär idag kl. 15
De olika framträdandena filmas i Biografbarens lokaler och presenteras på Sparbanken Rekarnes Facebooksida. – Redan idag, den 20/5 klockan 15:00, är det premiär.

Stötta lokal kultur
Samarbete mellan Biografbaren och banken är i sig ingenting nytt utan sedan flera år har flera olika gemensamma arrangemang genomförts.

– Vi vill vara en aktiv del i ett levande kulturliv på våra orter. I dessa dagar är det extra viktigt att vi visar vårt stöd och därför går vi in med denna riktade insats. Vår förhoppning är också att denna serie av lokala artistframträdanden ska ge lite underhållning till de som måste hålla sig hemma, säger JO Malmkvist, marknadschef på Sparbanken Rekarne.

– Coronakampen är ett mycket fint initiativ, som mötts av väldigt stor entusiasm av de inblandade musikerna. I en tid när i princip alla konserter blivit inställda bidrar projektet till att musikerna får utlopp för sin musikaliska kreativitet. Spelsuget är stort, och för många av musikerna har Coronakampen inneburit den enda möjligheten hittills att få framföra sin musik under pandemin. Vi hoppas att dessa små streamade liveglimtar kommer förnöja både publik och musiker, och får oss att hålla ut tills det blir bättre tider för livekonserter! förklarar Patrik Kolar på Biografbaren.

Följ och var en del av Coronakampen på banken.se/coronakampen
#coronakampen

Dela sidan: