Skriv sökord

Sparbanken Rekarne – Eldsundsviken från militärt till familjärt

Hållbarhet I samhället
Eldsundsviken, Från militärt till familjärt, Sparbanken Rekarne

Senast uppdaterad: 9 augusti, 2022

Fastighetsbolaget Kilen Eldsundsviken utvecklar stadsdelen Eldsundsviken till Strängnäs mest attraktiva stadsdel. Sparbanken Rekarne och Fastighetsbyrån har därför tillsammans med Kilen Eldsundsviken tecknat ett hyreskontrakt för att skapa och flytta in i regionens mest spännande bank- och mäklarlokal förlagd i området.

Sparbanken Rekarne och Fastighetsbyrån har för avsikt att flytta in i de nya lokalerna på det gamla regementsområdet under 2023. Förhoppningen och målet är att skapa ännu bättre kundanpassade lokaler, med förbättrad tillgänglighet.

”Vi ser fram emot att få skapa en plats för olika former av möten, rådgivning och inte minst en lokal som skapar förutsättningar för kreativa och lösningsorienterade samtal”, säger Pontus Järleskog, Affärsområdeschef Strängnäs på Sparbanken Rekarne.

Ambitionen är att tillsammans med Kilen Eldsundsviken skapa en hållbar fastighet, varför det varit viktigt att satsa på att renovera en befintlig fastighet och modernisera densamma med så låg miljöbelastning som möjligt.

”Vi ser Strängnäs som en viktig ort för Sparbanken Rekarnes verksamhet. Vi delar Kilen Eldsundsvikens ambition att göra Strängnäs ännu mer attraktivt, vilket vi i och med flytten medverkar till. Som lokal sparbank brinner vi verkligen för Strängnäs fortsatta utveckling”, säger Annika Helg, vd på Sparbanken Rekarne.

Stefan Persson, vd på Kilen Eldsundsviken, är stolt över samarbetet:

”Vi på Kilen Eldsundsviken är mycket glada att Sparbanken Rekarne och Fastighetsbyrån vill etablera sig centralt i Eldsundsviken i våra nyrenoverade lokaler, och att de, liksom vi tror starkt på Strängnäs nya stadsdel Norra Staden”, berättar Stefan Persson.

”Sparbanken Rekarnes och Fastighetsbyråns etablering i området innebär också ett stort mervärde för platsen i sig och för våra övriga hyresgäster och de boende i området”, säger Peter Kavén, affärsutvecklare hos Kilen Eldsundsviken.

Nyheter om satsningen uppdateras löpande i bankens kanaler.

För mer information:

Annika Helg
VD, Sparbanken Rekarne
016-15 81 19
annika.helg@sparbankenrekarne.se

Johanna Tömmervik
Marknad- och kommunikationschef, Sparbanken Rekarne
016-15 81 21
johanna.tommervik@sparbankenrekarne.se

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank. Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 300 miljoner kronor på lokal utveckling.

Vi är marknadsledande i vårt marknadsområde Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred. Vår målsättning är att bidra till hållbara kommuner och ett starkt näringsliv.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: