Skriv sökord

Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland aviserar att han slutar nästa år

I samhället
Gunnar Eikeland, ordförande Sparbanken Nord

Senast uppdaterad: 31 mars, 2022

Efter nio år som verkställande direktör i banken avslutar Gunnar Eikeland sitt operativa uppdrag vid årsstämman 2023. Samtidigt avgår även bankstyrelsens ordförande Jan Jonsson efter 12 år, som är den längsta tid en ledamot vald av stämman kan sitta.

– På valberedningens fråga om jag kan stå till förfogande för uppdraget som styrelseordförande när Jan Jonsson avgår har jag sagt ja, säger Gunnar Eikeland.

Beslutet kommer inte som någon överraskning för styrelsen eller personalen.

– Gunnar har varit tydlig med att han inte skulle arbeta som vd fram till sin pensionering. Han har under sin tid i banken gjort ett fantastiskt jobb och bidragit till att banken kunnat växa och öka lönsamheten, säger Jan Jonsson.

Styrelsen som precis påbörjat processen med att hitta en efterträdare till Gunnar hoppas ha en möjlig kandidat redan under hösten 2022.

– Sparbanken Nord är mitt sjätte och sista vd-jobb och det absolut roligaste jag haft. Tack vare fina kollegor och kunder, den affärsmässiga dynamiken och framför allt den sparbankskultur vi verkar i, avslutar Gunnar Eikeland.

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord har kontorsverksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på drygt 60 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. En stor del av vinsten avsätter banken till hållbar utveckling på olika nivåer och i olika områden i lokalsamhället.

Som sparbank är vi trygga i vår lokala närvaro, har sunda värderingar och engagemang i din vardag. Utan aktieägare kan vi investera i utvecklingen av vår gemensamma region. Våra kunders pengar stannar kvar och gör nytta här där vi bor.

sparbankennord.se

Dela sidan: