Skriv sökord

Sparbanken Nords pris Ännu Här ligare går till Formationen

I samhället
Formationen, Sparbanken nord, ännu här ligare
Erika Mattsson delar ut priset Ännu Här ligare till Moa Lundqvist och Sanna Eriksson som driver inredningsstudion Formationen. Foto: Patrik Öhman.

Senast uppdaterad: 11 november, 2022

Sparbanken Nords pris Ännu Här ligare delades ut på torsdagen under Norrbotten Media Week. Inredningsstudion Formationen blev första vinnaren av priset. – Det känns helt fantastiskt! säger Moa Lundqvist och Sanna Eriksson som driver företaget.

Priset Ännu Här ligare ska lyfta person eller aktör som genom sina insatser inom den kulturella och kreativa näringen bidragit till framtidstro och hållbar utveckling här i Norrbotten. Moa Lundqvist och Sanna Eriksson som driver företaget Formationen får priset med följande motivering:

”Årets – och tidernas allra första – mottagare av priset Ännu Här ligare har med sina insatser visat både kunskap, mod, uthållighet och en varsam fingertoppskänsla som ger det lilla extra. Med en affärsidé som fokuserar på rumslig gestaltning med hjälp av smart återbruk, hållbara val och respekt för material och design skapar pristagarna attraktiva platser och miljöer för människor att trivas i. Helt enkelt gör det ännu bättre att leva. Just här.”

Om Formationen

Sanna Eriksson och Moa Lundqvist är bombsäkra på att tillväxt sker genom känslor, leenden och att människor trivs. Med inredningsstudion Formationen hjälper de små och stora företag att lyfta sina varumärken genom att skapa trivsamma lokaler både för kunder och anställda men fixar också miljöer vid event och evenemang. Återbruk och hållbara val är en röd tråd i arbetet.

– Vi älskar platsen vi bor på och brinner för att skapa miljöer genom färgsättning, inredning och visuella helhetskoncept som är snälla mot både människa och planet, och framför allt får människor att trivas. Därför känns det helt fantastiskt att också få ett pris för det! säger Moa Lundqvist och Sanna Eriksson.

Sparbanken Nords nyinstiftade pris

– Med detta nyinstiftade pris vill vi tillsammans med Norrbotten Media Week lyfta goda insatser inom den kulturella och kreativa näringen. Att skapa hållbara och välkomnande platser där människor trivs som Moa och Sanna gör och samtidigt dela med sig av sina kunskaper är värt detta pris. Det är verkligen att göra livet bättre att leva här, säger Erika Mattsson, Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord.

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord har kontorsverksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på drygt 60 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. En stor del av vinsten avsätter banken till hållbar utveckling på olika nivåer och i olika områden i lokalsamhället.
sparbankennord.se

Dela sidan: