Skriv sökord

Sparbanken Nord och Nordiska investeringsbanken har avtalat om nytt låneprogram

Aktuellt I samhället

Sparbanken Nord och Nordiska investeringsbanken (NIB) har avtalat om ett låneprogram på 100 miljoner kronor (9 miljoner euro) för vidareutlåning till små och medelstora företag, små midcap-företag samt småskaliga miljöprojekt i Norrbotten.

 

Låneprogrammet med en löptid på sju år ska användas för finansiering av småskaliga miljöprojekt samt för att finansiera små och medelstora företag och små midcap-företag i norra Sverige. Små och medelstora företagstår för en betydande del av den sammanlagda produktionen och sysselsättningen i NIB:s medlemsländer, och förbättrad tillgång till finansiering förväntas stärka produktiviteten och effektiviteten på marknaden.

Projekt som kan beviljas medel från lånefaciliteten inkluderar till exempel investeringar i ny utrustning och fordon i företag inom skogsavverkning och gruvdrift samt massa- och pappersföretag i Norrbotten som har för avsikt att modernisera verksamheten.

Detta låneprogram är det andra avtalet mellan Sparbanken Nord och NIB. Det första tecknades 2013.

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord är regionens egen bank med verksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå. Med en affärsvolym på drygt 50 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i Norrbotten. En del av vinsten avsätter banken till sånt som är bra för regionen. Vi kallar det för Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

www.sparbankennord.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan:

1 kommentar