Skriv sökord

Sparbanken Nord söker Jurist

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 15 oktober, 2020

Sparbanken Nord är regionens egen bank med verksamhet i de tio kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Pajala, Piteå, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå. Med en affärsvolym på drygt 50 miljarder kronor och 200 medarbetare vid 11 kontor är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i Norrbotten. En del av vinsten avsätter banken till sånt som är bra för regionen. Vi kallar det för Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

Då en av våra jurister går vidare till nya utmaningar söker vi nu hennes efterträdare.

På Sparbanken Nord erbjuder vi våra kunder, utöver traditionella banktjänster, även juridiska tjänster. Nu söker vi en ny medarbetare till vår juridiska avdelning där familjerättsliga frågor är centrala. På juristavdelningen blir du del av ett team på för närvarande fem jurister och två juridiska handläggare. Avdelningen har också ett nära samarbete med våra rådgivare.

Som jurist hos oss får du arbeta självständigt med olika uppdrag inom ramen för ekonomisk familjerätt. Ditt arbete består i stort av att ge våra kunder juridisk rådgivning och skapa trygghet i livets alla faser. Du kan också komma att hålla föreläsningar/information till föreningar osv.

Som person är du resultatinriktad, med gott omdöme och mycket god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt, är noggrann och tar gärna egna initiativ. Din insats är en viktig del av den helhet vi erbjuder våra företags- och privatkunder.

Kandidatexamen i juridik och kunskaper inom ekonomisk familjerätt är ett krav. Det är meriterande om du har tings-/notariemeritering och en fördel om du har erfarenhet av arbete som jurist i den privata sektorn eller vid myndighet.

Din placering är i Piteå men du kan komma att möta kunder på fler av våra bankkontor. B-körkort är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, dvs 38,5 h/v. Tillträde efter överenskommelse.

Därför ska du söka dig till Sparbanken Nord:
Vi arbetar aktivt för att vara en bra arbetsgivare och värna om vår personal
Vi vill finnas nära våra kunder och utveckla den region vi verkar i. Läs gärna mer om vad det innebär att vara en sparbank på www.sparbankennord.se
Vi är en stabil bank sedan 1852 och vi tänker hålla på ett bra tag till.

Sista ansökningsdag 2020-10-28

För mer information om tjänsten Christofer Lilja Facklig kontaktperson 0911-23 13 51
Fredrik Lindkvist Chef Kapitalförvaltning/Juridik 070-6262844
Hemsida https://www.sparbankennord.se/
Placeringsort, Piteå