Skriv sökord

Sparbanken Nord partner till SM 2022 och Den mästerliga folkfesten

I samhället
Den mästerliga folkfesten, Sparbanken nord, Gunnar Eikeland, Erika Mattsson
Elvira Öberg, ambassadör för Sparbanken Nord, är en av Piteås idrottshjältar som avrundar säsongen med SM på hemmaplan. "Det betyder mycket för hela regionen med SM-veckan i Piteå", säger Gunnar Eikeland och Erika Mattsson på Sparbanken Nord.

Senast uppdaterad: 15 mars, 2022

Beslutet att ingå som lokal officiell partner under SM-veckan i Piteå är en del i Sparbanken Nords samhällsengagemang. “SM-veckan sätter Piteå och hela regionen i blickfånget igen, det skapar stolthet och bidrar till att stärka varumärket för platsen” säger Erika Mattsson chef Hållbarhet & Samhälle, Sparbanken Nord.

Det närmar sig SM-vecka! Piteå är redo för att återigen stå som värd när tävlande i 16 olika idrotter gör upp om medaljerna under nästa vecka, 23 till 28 mars. Som officiell partner medverkar Sparbanken Nord i det som ser ut att kunna bli årets folkfest. För förutom själva tävlingarna kommer besökare att kunna ta del av föreläsningar, kulturarrangemang och Den Mästerliga folkfesten.

– Den mästerliga folkfesten ska fungera som en inramning av hela SM-veckan och där kommer det att bubbla av kultur, vintermarknad, familjeaktiviteter och mycket mer säger Per Lenndin, projektledare Piteå kommun.

Sparbanken Nord är officiell partner

Prisutdelningen på kvällstid i centrala Piteå blir en av höjdpunkterna och idrottstävlingarna visas även på storbildsskärmar under veckan.

– Tack vare samarbetet med Sparbanken Nord, som både går in som officiell partner till SM-veckan och huvudpartner till Den mästerliga folkfesten, får vi ökade möjligheter att erbjuda besökarna en fantastisk folkfest, säger Per Lenndin.

– Ett arrangemang av den karaktär som SM-veckan har ger ofta ett större värde för ett samhälle än vad som går att beräkna, säger Gunnar Eikeland vd på Sparbanken Nord. Det kräver samverkan av flera aktörer och ger ökad förståelse mellan kommuner, föreningar och näringsliv i hela regionen samtidigt som det skapar inresande och ökad attraktion för platsen.

– Arrangemanget har ett tydligt hållbart fokus som stämmer väl överens med vad vi tror på och vill satsa på med vårt samhällsengagemang, säger Erika Mattsson. Med den Mästerliga folkfesten kan de allra flesta följa tävlingarna och ta del av det stora utbudet.

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord har kontorsverksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på drygt 60 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. En stor del av vinsten avsätter banken till hållbar utveckling på olika nivåer och i olika områden i lokalsamhället.

sparbankennord.se

Dela sidan: