Skriv sökord

Sparbanken Nord i samarbete med Emil Hansius – en miljon till ungdomar.

I samhället

En miljon kronor till ungdomsverksamhet när Sparbanken Nord och Emil Hansius samarbetar.

En miljon till ungdomar
En miljon kronor till ungdomsverksamhet när Sparbanken Nord och Emil Hansius samarbetar.

Senast uppdaterad: 27 augusti, 2020

Kundmiljonen Ung är en uppföljare till Personalmiljonen och Kundmiljonen, där bankens personal och kunder fick möjlighet att dela ut en miljon till förening eller organisation.
– Nu får våra unga kunder chansen, säger Anna Boström, marknadschef på Sparbanken Nord. Det känns extra bra att kunna göra satsningen i samarbete med Emil som är en stor förebild för många.

Bankens kunder upp till 25 år har nu möjlighet att ansöka om pengar till en förening eller organisation; till ett särskilt projekt eller till något som man tycker saknas på orten där man bor. Mottagande förening/organisation ska vara öppen för allmänheten och finnas inom bankens marknadsområde (Norrbotten och norra Västerbotten).
– Vi tror att det finns många idéer och stor drivkraft hos unga och en vilja att förändra och förbättra, men att det ibland saknas pengar, säger Anna. Kan vi vara med och möjliggöra några av idéerna så skapas samhällsnytta på flera plan.

Samarbete med Emil Hansius

Att hitta ett samarbete med killen från Piteå som också är en av landets mest populära youtubers har funnits på önskelistan en längre tid. Att det blir verklighet i samband med Kundmiljonen Ung känns helt perfekt.

– Emil är en bra förebild för unga som tror på något och vill satsa på det, säger Anna Boström. Att det går att stanna kvar här uppe och ändå lyckas. Och att det fungerar att vara sig själv i alla lägen. Norrländskt går hem, helt enkelt!
Med kändisskapet följer förfrågningar om olika samarbeten, och Emil är noga med vad han tackar ja till. Att samarbeta med Sparbanken Nord och Kundmiljonen Ung var självklart.

– Att få vara med och dela ut en miljon till unga människor här uppe som brinner för något och vill påverka sin tillvaro – ja ni hör ju! Drömuppdrag helt enkelt, säger Emil.
Den som har koll på Emil vet att han nu faktiskt har lämnat Piteå, till förmån för Linköping. Men högst tillfälligt, hävdar han själv, och orsaken är kärleken och inte jobbet.

–Jag kommer tillbaka, jag är så mycket norrbottning och pitebo som det går att vara, lovar han. Emil lovar också att komma och dela ut pengar till några riktigt bra idéer;

Läs mer om Kundmiljonen på sparbankennord.se/kundmiljonen-ung

Villkor Kundmiljonen Ung

Ansökan kan göras av kunder i banken upp till 25 år. Mottagare av beviljat belopp ska vara organisation, förening eller företag med verksamhet öppen för allmänhet. Ansökningarna bedöms av jury bestående av anställda i Sparbanken Nord o/e extern person/er utsedda av Sparbanken Nord. Juryns beslut kan inte överklagas. Villkoren för Kundmiljonen Ung bygger på de grundläggande kriterier som gäller för Sparbanken Nord – Framtidsbanken

Fakta Emil Hansius

Född 1995, uppvuxen i Piteå. Gick musikklass på gymnasiet och senare utbildningen Digital strateg. Emil startade sin youtube-kanal 2016, ett par år senare tog den fart och har idag drygt 187 000 prenumeranter. Emil har även cirka 50.000 följare på sitt Instagramkonto. Emils råd till unga nya youtubers är ”Försök att vara dig själv, och gör bara sånt som du själv tycker är roligt.”

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord är regionens egen bank med verksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå. Med en affärsvolym på drygt 50 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i Norrbotten. En del av vinsten avsätter banken till sånt som är bra för regionen. Vi kallar det för Sparbanken Nord – Framtidsbanken.
www.sparbankennord.se/

Dela sidan: