Skriv sökord

Sparbanken Nord har utsett vinnande UF-företag i tävlingen Årets Affärsplan

Företagande I samhället Skola Ung Företagsamhet
UF-företag, North Reflex UF, UF, ung företagsamhet, sparbanken nord

Senast uppdaterad: 1 mars, 2022

Sparbanken Nord står årligen som tävlingsvärd i och med sin långsiktiga satsning på Ung Företagsamhet Norrbotten. Prisutdelningen ägde rum den 24 februari kl 15.00 i en livesändning på Instagram. Juryn har utsett en första, andra och tredjepristagare av totalt 50 tävlande UF-företag.

1:a pris – North Reflex UF – Sandbackaskolan Arvidsjaur

Med relevant innehåll, snygg layout och enkel tydlighet har vinnaren skapat en komplett affärsplan som både ger ett proffsigt intryck och är lätt att förstå. Den trygga känslan av Norrbotten som återspeglas genom hela affärsplanen – eller ska vi säga reflekteras – ger förstås ett extra plus.

North Reflex UF drivs av Isabella Sundström och Emma Reinholdsson som går på Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Ett UF-företag vars affärsidé är att sälja produkter med reflextryck med syfte att rädda liv itrafiken.

2:a pris – Rävmuggen UF – Lapplands gymnasium Gällivare
3:e pris – Norrsken UF – Sandbackaskolan Arvidsjaur

– Samarbetet med Ung Företagsamhet Norrbotten är en av de största insatserna i vårt samhällsengagemang, deras arbete är viktigt för hela regionen och ger tydlig effekt på flera plan, säger Erika Mattsson chef Hållbarhet & Samhälle, Sparbanken Nord.
– Att utse Årets affärsplan är därför ett uppdrag vi tar med stolthet och på stort allvar.

– En bra och genomarbetad affärsplan lägger grunden till ett lyckat företagande, det ser jag ofta exempel på i mitt arbete, säger Victoria Hannedahl, företagsrådgivare på Sparbanken Nord i Övertorneå, som också har suttit med i juryn.
– Vi är imponerade av de affärsplaner som kommit in, fortsätter hon. Det har varit en hög kvalité och en tuff match att utse topp tre UF-företag.

Långsiktigt samarbete med Ung Företagsamhet

– Vi på Ung Företagsamhet är mycket tacksamma och glada över Sparbanken Nords långsiktiga satsning på vårt arbete. Stöd från våra partners är en förutsättning för att vi ska kunna utveckla vårt arbete och finnas närvarande runt om i Norrbottens skolor. Vi är också glada över att Sparbanken Nords medarbetare regelbundet delar med sig av sin erfarenhet och expertis till våra UF-elever lokalt, bland annat i samband med att UF-företagarna öppnar bankkonton. För båda våra organisationer är lokal anknytning och närvaro väldigt viktig och vi ser fram emot både den här tävlingen och vårt fortsatta samarbete, säger Carolina Heimdahl, regionchef Ung Företagsamhet Norrbotten.

Om Sparbanken Nord

Som sparbank är vi trygga i vår lokala närvaro, har sunda värderingar och engagemang i din vardag. Utan aktieägare kan vi investera i utvecklingen av vår gemensamma region. Våra kunders pengar stannar kvar och gör nytta här där vi bor. Välkommen in på något av våra kontor, ring oss på 0771-23 00 23 eller besök oss på sparbankennord.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: