Skriv sökord

Sparbanken Lidköping och Åse Viste Sparbank söker Hållbarhetsansvarig

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 23 oktober, 2023

Ta chansen och sök en spännande och variationsrik tjänst där du kommer få möjligheten att leda samt utveckla hållbarhetsarbetet hos Sparbanken Lidköping och Åse Viste Sparbank.

Är du redo för nästa utmaning i arbetslivet? Lockas du av att arbeta med hållbarhetsfrågor på fristående och lokalt förankrade Sparbanker som värnar om att utveckla och stärka den lokala marknaden?

Vi erbjuder dig en nyckelroll med stora påverkansmöjligheter hos ledande bankverksamheter i Skaraborg.
Läs mer på www.sparbankenlidkoping.se samt www.avsparbank.se

Dina arbetsuppgifter

Som Hållbarhetsansvarig ansvarar du för att leda och samordna bankernas hållbarhetsarbete. I rollen kommer du att utveckla och implementera bankernas hållbarhetsstrategi samt planera, driva och utmana organisationen i hållbarhetsfrågor. Du utbildar respektive organisation samt säkerställer att bankerna implementerar och följer gällande regelverk inom hållbarhetsområdet.

Uppdraget innebär att du ansvarar för hållbarhetsredovisning, policy och handlingsplan för respektive bank. Du skapar strukturer och rutiner samt är verksamheternas kontaktperson inom hållbarhetsfrågor, där du fortlöpande arbetar med att bygga nätverk och upparbetar en dialog med bankens olika intressenter. Vidare säkerställer du att hållbarhetsarbetet kommuniceras på ett tydligt och konkret sätt såväl internt som externt.

Genom ditt arbete blir hållbarhetsarbetet integrerat i hela verksamheten, där alla medarbetare känner en delaktighet och tar ett gemensamt ansvar för bankernas hållbarhetsarbete. Det finns ett tydligt hållbarhetsuppdrag i sparbanksidén där man i rollen som Hållbarhetsansvarig ska vara med och skapa en medvetenhet om vilken skillnad man kan göra, när vi gör det tillsammans!

Tjänsten är på heltid, dagtid med start enligt överenskommelse.

Din profil

Vi ser färna att du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat med hållbarhetsfrågor, ekonomi och/eller projektledning. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom hållbarhet eller ekonomi, således är även nyexaminerade kandidater av intresse! Har du tidigare arbetat inom bank är det givetvis meriterande Du är en van systemanvändare som behärskar svenska helt obehindrat men du har också lätt för att lära och uttrycka dig på engelska i såväl tal som skrift.

För den här tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper! Som Hållbarhetsansvarig är du självgående, strukturerad och relationsskapande i ditt sätt att vara. Du är positiv, prestigelös och kommunikativ där du på ett pedagogiskt sätt, involverar och utbildar dina kollegor inom frågor som rör hållbarhet. Du trivs av att arbeta såväl operativt som strategiskt, från detaljnivå till den övergripande helheten, både självständigt samt i täta samarbetsformer med kollegor. Vidare lockas du av att hela tiden utveckla dig själv och din omgivning genom vara nyfiken, lösningsorienterad och utforskande. Givetvis delar du vår värdegrund om en verksamhet som präglas av laganda, engagemang och enkelhet.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta leveranschef Staffan Arkelöv på staffan.arkelov@pn.se eller 070-377 77 12.

Vi tillämpar ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via Professionals Nord.

Om arbetsgivaren

Sparbanken Lidköping och Åse Viste Sparbank tror på en bankverksamhet som präglas av engagemang, personlighet och tillgänglighet. Lokal förankring och unika möjligheter till att vara en del i samhället är ett fundament, där överskott från verksamheten återinvesteras i lokalsamhället via sponsring och ekonomiskt stöd till olika projekt.

Sedan 1800-talet har bankerna byggts upp för att vara stabila banker där kunderna kan känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att skapa en hållbar utveckling för människor, föreningar och företag i Lidköping och Grästorp med dess närområde. Vårt erbjudande innehåller de senaste, moderna och digitala tjänsterna, men också en hög tillgänglighet med fysiska kundmöten – hos oss är alla kunder välkomna oavsett behov. Det ger en stabil, trygg bank som ständigt utvecklas, till nytta för våra kunder. Och det skapar möjligheter för individer, näringsliv och orten att växa sig starkare. Som kund hos oss är man en viktig del i detta kretslopp.

Dela sidan: