Skriv sökord

Sparbanken Lidköping arrangerar inspirationsdag för alla gymnasieelever

Aktuellt I samhället

I år firar Framtid 2019 10 årsjubileum. Framtid 2019 är en inspirerande föreläsningsdag som har blivit en återkommande höjdpunkt för gymnasieeleverna i Lidköpings Kommun.

 

Tisdagen den 9 april arrangerades Framtidsdagen för tionde året i rad genom ett samarbete mellan De la Gardiegymnasiet och Sparbanken Lidköping.

2300 elever och personal från De la Gardiegymnasiet samlades i Sparbanken Lidköping Arena för att inspireras och motiveras av föreläsarna Christina Richardsson, Robert Karjel och Pelle Sandstrak. Gemensamt för årets föreläsare var att de vill skapa drivkraft och öka förståelsen för olikheter, fördomar och kulturkrockar.

Framtidsdagen inleddes med tre föreläsningar i Sparbanken Lidköping Arena som pågick fram till lunch. Därefter begav sig sedan elever och lärare till De la Gardiegymnasiet för en eftermiddag med diskussioner kopplade till föreläsningarna.

– Den här dagen är viktig för oss på Sparbanken Lidköping, vi är en lokal aktör som vill göra det lite extra bra att bo och leva i Lidköping. Framtidsdagen är en del av Sparbanken Lidköpings arbete för stadens unga och ett av målen är att sätta en extra guldkant på elevernas gymnasietid i Lidköping, säger Sparbanken Lidköpings vd Fredrik Blad.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: