Skriv sökord

Sparbanken i Karlshamn ger 2,6 miljoner kronor till bygdens föreningar

I samhället
Sparbanken i Karlshamn, 2,6 miljoner kronor till bygdens föreningar
Jonke Höglund, marknadschef, Per Richardsson, vd och Viveca Olvegård, vice vd Sparbanken i Karlshamn.

Senast uppdaterad: 4 maj, 2022

Glädje, gemenskap, pirr i benen och kämpaglöd. Föreningslivet betyder mycket för alla som bor i vår bygd. Som en äkta Sparbank ligger det i bankens dna att ge tillbaka till det lokala samhället. I år får hela 136 föreningar sponsorstöd på totalt 2,6 miljoner kronor från banken.

Årligen får lokala föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner extra tillskott till föreningskassan med hjälp av ett sponsoravtal mellan föreningen och banken. Sponsorstödet är en del av Sparbanksidén och bankens grundläggande värderingar.

– Att bidra till ett bättre lokalsamhälle är viktigt för banken. Vi vet att sponsringen till föreningarna gör skillnad för alla som bor och verkar här. Det är tack vare kunderna som banken kan fortsätta ge tillbaka. Som nyinflyttad ser jag personligen fram emot att komma ut på både golfbanan och i föreningslivet i stort, säger Per Richardsson, som tillträdde som ny vd för Sparbanken i Karlshamn i höstas.

 Ett rikt föreningsliv gör nytta för samhället

Oavsett om du är eller har varit engagerad i en förening gör ett rikt föreningsliv nytta för samhället. Det engagerar, livar upp och ger mening för många människor. Dess positiva effekt sprider sig som ringar på vattnet.

– Vi är många på banken som är engagerade föreningsmänniskor och som brinner för våra föreningar och för bankens samhällsnytta. Ena dagen kan du möta oss på ett rådgivningsmöte och den andra dagen träffas vi i ridhuset eller på barnens innebandyträning. Att arbeta på en bank som ger tillbaka till bygden är något vi är stolta över, säger Viveca Olvegård, vice vd Sparbanken i Karlshamn.

Kunden väljer vilken förening som banken ska ge bidrag till

Det är inte bara via sponsoravtal som föreningar får extra pengar utan också via bankens Extra Förenings-Nytta. För varje rådgivning ger banken 100 kr till en förening. Kunden bestämmer själv vilken förening som pengarna ska gå till.

– Bankens Extra Förenings-Nytta är uppskattad av både medarbetare, föreningar och kunder. Det är viktigt att kunderna får vara delaktiga i det här eftersom det är tack vare dem och deras förtroende för banken som gör detta möjligt. I år kommer vi att satsa extra mycket på att synliggöra bankens Extra Förenings-Nytta, vilket vi hoppas kommer att resultera i ännu mer pengar som gör nytta för föreningarna, avslutar Jonke Höglund, marknadschef Sparbanken i Karlshamn.

Bifogat finner ni en lista över alla föreningar som har ett aktuellt sponsoravtal med banken.

Om Sparbanken i Karlshamn

Sparbanken i Karlshamn grundades redan 1829. Bankens grundläggande värderingar kommer från sparbanksrörelsen och den nytta och flit som sparsamhet tillför individ och samhälle. Positionen som självständig Sparbank ger banken en unik möjlighet att vara en bank med lokalt engagemang och skapar långsiktighet i strävan att bedriva en bra bankverksamhet i verksamhetsområdet. Banken har idag drygt 100 anställda och kontor på sex orter i Olofströms och Karlshamns kommun.
sparbankenikarlshamn.se

Dela sidan: