Skriv sökord

Sparbanken Göinge ger stödmiljon till Coronadrabbade

Corona I samhället
rekrytering, marknadschef, bankjurist
Mikael Bosson VD i Sparbanken Göinge i Skåne.

Senast uppdaterad: 19 maj, 2020

Sparbanken Göinge har avsatt en miljon kronor för att stödja dem som drabbats ekonomiskt av coronavirusets följder. Stödet riktar sig till organisationer och föreningar inom banken verksamhetsområden; Hässleholm, Östra Göinge och Örkelljunga kommun.

Under våren 2020 har Sverige och världen gått in i en djup kris på grund av Coronasmittans spridning. Många som är verksamma i vårt område har fått det riktigt tufft då försäljning/stöd/bidrag mm kraftigt minskat.

– Sparbanksidén går ut på att en del av vår vinst ska gå tillbaka till samhället på olika sätt. Därför kommer vi nu vara med och hjälpa till även i denna kris, säger Mikael Bosson, VD i Sparbanken Göinge

Om Sparbanken Göinge

Vår vison är att vara Lokal, Trygg och Personlig! Sparbanken Göinge har bildats av fyra lokala banker i Hässleholm och Östra Göinge kommuner. Det är Sparbankerna i Farstorp, Glimåkra, Röke och Vinslöv som har gått samman och bildar Sparbanken Göinge. Vi har gjort detta föra att kunna erbjuda ännu bättre service eftersom våra gemensamma resurser ökar. Tillsammans kan vi göra saker som vi inte klarade på egen hand var för sig och detta kommer att gynna dig som kund. Vi i fyrklövern är även i fortsättningen Din lokala bank, som skall finnas kvar nära Dig och din ort med personlig service och bra villkor.

Bankens vinst går tillbaka till din bygd

Sparbanken Göinge är ett aktiebolag. Alla bolagets aktier ägs av fyra Sparbanksstiftelser, en från vart och ett av de fyra sammanslagna bankernas verksamhetsområde. När det går bra för banken får stiftelserna utdelning på sina aktier. Denna avkastning skall stiftelserna använda till att satsa på saker som utvecklar den egna bygden. Det kan handla om kultur, idrott, näringslivet eller annat, som gör din hembygd ännu mer attraktiv att bo och verka i. Omtanken om det lokala kan om möjligt bli ännu starkare, tack vare denna sinnrika ägarlösning. Som kund är du delaktig i denna utveckling.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: