Skriv sökord

Sparbanken Göinge söker en Bankjurist

Lediga tjänster
rekrytering, marknadschef, bankjurist

Senast uppdaterad: 28 augusti, 2023

Vi söker en erfaren, kvalificerad och engagerad bankjurist som vill vara med och utveckla vår verksamhet och stärka vårt team.

Arbetsbeskrivning

Som bankjurist hos oss har du en rådgivande roll och arbetar med att säkerställa bankens efterlevnad av lagar, regler och riktlinjer som styr vår verksamhet. Du ansvarar för uppdatering och implementering av nya eller förändrade interna regelverk och utbildar medarbetare i förändrade arbetsrutiner som beror på regelverksförändringar. I arbetet ingår analysarbete, interna kontroller, granskning, utvärdering, rapportering och du har ett nära samarbete med bankens kontrollfunktioner. I tjänsten kommer du att vara vårt dataskyddsombud.

Några av dina ansvarsområden är:

  • hantering av juridiska dokument och avtal
  • hantering av bankens utkontraktering
  • processansvar för Spara och Försäkra
  • administrera och säkerställa material till styrelsen och styrelsens utskott

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst 5 års erfarenhet av arbete från liknande roller inom bank, där du har fått erfarenhet av och förståelse för bankverksamhet samt har ett intresse för förändrade lagregler och förmåga att kommunicera dessa på ett lättförståeligt sätt.

Du har en förmåga att arbeta självständigt och i teammiljö. Du har en juristexamen samt en stark förståelse för komplexiteten inom bankverksamhet. Du har en förmåga att självständigt söka information och lösa uppgifter som dyker upp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en strukturerad, drivande, handlingskraftig, analytisk och noggrann person. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga, hög integritet och professionalism. Du har en utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.

Tjänsten är på heltid och utgår från kontoret i Vinslöv.

Din ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Affärsstöd Anna Jarleswärd på telefon 044-22 35 06.
Facklig representant är Marika Högstedt telefon 044-858 90.

Välkommen med din ansökan som innehåller cv och personligt brev till HR-ansvarig
Viktoria Rosén via mejl viktoria.rosen@sparbankengoinge.se
I ämnesraden skriver du Ansökan Bankjurist. Vi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag den 17 september.

Välkommen med din ansökan!

Om Sparbanken Göinge

Sparbanken Göinge har kontor i Farstorp, Glimåkra, Röke och Vinslöv och samtliga erbjuder fullservice inom bank och försäkring. Banken har en affärsvolym på ca 19 miljarder kr och har ca 60 medarbetare. Vi är en bank med väldigt hög kundnöjdhet. Våra ledord är Trygg-Nära-Personlig vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Alla beslut fattas lokalt och nära kunderna. Vi är en trygg arbetsplats med nöjda medarbetare och stort lokalt samhällsengagemang. Via bankens ägarstiftelser ger vi varje år tillbaka en del av vår vinst till bygden där vi verkar. Vi arbetar i moderna och nyrenoverade lokaler på alla våra fyra kontor.
www.sparbankengoinge.se/

Dela sidan: