Skriv sökord

Sparbanken Göinge söker Bankjurist och regelverksansvarig

Lediga tjänster
solljus

Senast uppdaterad: 12 oktober, 2020

Vi söker dig som har stort intresse för att driva förbättringsarbete och vill vara med och utveckla verksamheten.

Som bankjurist och regelverksansvarig har du en rådgivande roll i banken och arbetar med frågor om regelefterlevnad. Du är ansvarig för regelverk både när det gäller nya regler och förändringar i nuvarande. I arbetet ingår också analysarbete, granskning, utvärdering och rapportering. Du är ansvarig för regelverksefterlevnad i linje 1 inklusive dataskyddsförordningen (GDPR), eventuellt i rollen som dataskyddsombud. En viktig del är att prioritera de väsentliga riskerna och genomföra lämpliga aktiviteter. Du deltar även i projekt vid framtagande av nya eller ändrade produkter och tjänster. Du rapporterar direkt till chef för Affärsstöd men även till VD och styrelse.

Du ger förslag om hur nya arbetsprocesser bör förändras med anledning av omvärldskrav. I arbetet ingår också att utbilda medarbetare i förändrade arbetsrutiner som beror på regelverksförändringar. Du har ett nära samarbete med bankens Compliance, Riskhanteringsfunktion och Internrevision.

Ansvarsområden
• Ansvarar för att nuvarande och kommande regelverk och förändringar implementeras på ett affärsinriktat sätt i banken
• Ansvarar för att följa upp rapporter från linje 2 för att säkerställa att banken på ett fullgott sätt följer lagkrav samt interna och externa regelverk.
• Genomför interna kontroller av bankens processer
• Klagomålsprocessen

Som person vill vi att du har juristexamen och erfarenhet av och förståelse för bankverksamhet samt har ett intresse för förändrade lagregler och förmåga att kommunicera dessa på ett lättförståeligt sätt.

Din personlighet är viktig för oss. Som person är du drivande, handlingskraftig, analytisk och noggrann. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga, hög integritet och professionalism.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort är Vinslöv i nyrenoverade fräscha lokaler. Som jurist hos oss kan du förvänta dig ett omväxlande och utvecklande arbete.

Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 2020-11-01.

Din ansökan skickar du till mari.karlsson@sparbankengoinge.se

För frågor om tjänsten, kontakta:
Mikael Bosson, VD, 044-22 35 00, mikael.bosson@sparbankengoinge.se
Anna Jarleswärd, Chef Affärsstöd, 044-22 35 06, anna.jarlesward@sparbankengoinge.se
Facklig representant är Katharina Nilsson, 044-858 88, katharina.nilsson@sparbankengoinge.se

Sparbanken Göinge är en fristående Sparbank med kontor i Farstorp, Glimåkra, Röke och Vinslöv. Sparbanken Göinge har en affärsvolym på ca 15 miljarder kr och har 40 medarbetare. Samtliga fyra kontor erbjuder fullservice inom bank och försäkring. Våra ledord är Lokal-Trygg-Personlig vilket genomsyrar hela vår verksamhet.