Skriv sökord

Sparbanken Eken – Ökad säkerhet i Grimslöv med omnejd med första insatsperson

I samhället

Senast uppdaterad: 30 juni, 2021

– Det här är något historiskt. Nu finns det en utökad beredskap i form av en första insatsperson (FIP) i de södra delarna av Alvesta kommun berättar Roger Petersson, förbunds- och räddningschef i Värends Räddningstjänstförbund.

Möjlighet att snabbt vara på plats
FIP är en resurs som utgörs av en deltidsanställd brandman som har beredskap och tillgång till ett mindre utryckningsfordon hela dygnet. När larmet går kan FIP därför vara snabbt på olycksplatsen och påbörja de första viktiga åtgärderna.

Det är inköp av ett sådant fordon som möjliggjorts via bidrag från Sparbanken Ekens ägarstiftelse.
– Vi är glada att genom detta kunna bidra till samhällsutvecklingen och säkerheten för kunder, medarbetare och andra som vistas i trakten säger Åke Aronsson, ordförande i Västra Torsås och Skatelövs sparbanksstiftelse.

Johan är en av fem räddningsvärnsmän som under våren utbildats för att kunna tjänstgöra som första insatsperson och kommer att hålla beredskap i området.

– Det här är bra och viktigt för tredje man, alltså de vi är till för. Vi kan nu snabbt vara på plats när nöden infinner sig. Det är fantastiskt viktigt för alla som bor och vistas här – området runt Åsnen och Huseby har dessutom kommit att bli stora turistattraktioner som årligen lockar ett stort antal besökare.

Per Ribacke som är kommunalråd i Alvesta kommun tackar alla inblandade för bra samarbete och samtal som möjliggjort denna viktiga satsning.

Dela sidan: