Skriv sökord

Sparbanken Alingsås söker en ny klippa till sin Private Bankinggrupp

Lediga tjänster
AML, Sparbanken Alingsås, jobbannons, rekrytering

Senast uppdaterad: 7 mars, 2023

Sparbanken Alingsås förstärker Private Banking. Vi söker nu en lagspelare med bred kunskap som brinner för att hjälpa både kunder och kollegor.

Vi söker en ny medarbetare som kommer att agera både kundstöd och rådgivare. Vi är idag tre rådgivare, tre kapitalförvaltare samt två försäkringsspecialister. Du kommer dels jobba tillsammans med övriga medarbetare i gruppen och stötta dem med allt från administrativa uppgifter och rena kundärenden, dels ha ett eget kundansvar.
Som del av Private Bankinggruppen hos Sparbanken Alingsås får du:

Möjlighet att vara med och ta hand om kunder med en komplex ekonomi som ofta består av både privatpersonen och ett eller flera företag. Vara del av ett mycket framgångsrikt team vars kunder uppskattar att vi erbjuder specialistkompetens på en lokal marknad. Vara med att ytterligare utveckla vår affär och ta in fler nya kunder. Du får också möjlighet att vara i en spännande miljö i ständig förändring då vi som bank hela tiden anpassar, utvecklar och lär oss av våra kunders behov och marknadens förväntningar.

Rollen innebär att du bland annat:

  • Stöttar dina närmsta kollegor genom att ge kunder en hög service, tillgänglighet och lösningar på sina ärenden.
  • Att du har visst kundansvar och en mindre egen kundstock.
  • Hanterar låneärenden – erfarenhet av arbete med krediter krävs.
  • Samverkar med kundansvarig för att utveckla kundens hela affär.
  • Genomför rådgivningsmöten innehållande alla delar av sund och hållbar ekonomi på egen hand.
  • Planerar/fördelar/löser ärenden som kommer in till gruppen.
  • Stöttar gruppen i olika uppgifter som tex planering och genomförande av kundevents.
  • Att du i alla kundkontakter har både kundnöjdhets- och lönsamhetsperspektivet som utgångspunkt.
  • Bidrar aktivt till att utbilda och guida kunderna så att de blir mer digitala.

Vem är du?

På Sparbanken Alingsås är medarbetarna vår största tillgång. Vi har en kultur som bygger på öppenhet, enkelhet och engagemang. Vi söker dig som är prestigelös och som gillar att jobba i team, samtidigt som du har ett stort självledarskap och tar ansvar och jobbar mot höga mål. Vi söker också dig som är förändringsbenägen, vill lära dig nya saker och utvecklas. Du ska ha ett genuint intresse av att möta kunder och att hjälpa dom på bästa sätt. Du är kommunikativ och vill med självklarhet berätta om banken och sparbanksidén.

För att lyckas i denna roll krävs att du har en bred bankerfarenhet. Att du är en mycket duktig administratör som på ett noggrant och strukturerat sätt tar sig an uppgifter av skiftande storlek och komplexitet. Du gillar att ta den stöttande rollen, som ibland verkar bakom kulissen och på ett prestigelöst sätt löser det mesta. Du blir chefens högra hand i många avseenden och håller samman genom att vara ett nav i gruppen.

För att lyckas i denna roll behöver du också erfarenhet av rådgivning till privatkunder. Det är meriterande om du har erfarenhet från företagssidan och om du är van vid att hantera mer komplexa kunder och ge råd till förmögna privatpersoner/företag.

Vi söker första hand dig som bor i, eller har anknytning till, våra fyra verksamhetskommuner; Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga.

Om oss

Sparbanksidén handlar om att vi är lokala, att vi hjälper människor och företag till en sund och hållbar ekonomi och att vinsten går tillbaka till samhället. Vår vision är att vi är den bästa banken. Vi har mycket nöjda medarbetare, mycket nöjda och lojala kunder som har förtroende för oss och därigenom driver vi en lönsam och hållbar bank.

Vår ambition är att alla har en sund och hållbar ekonomi. Vi har nöjda, engagerade och professionella medarbetare och vi ska möta kundernas behov och förväntningar på oss. Sund och hållbar ekonomi får människor och samhällen att utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidstro och en hållbar utveckling som gynnar alla.

Mer information

Sista ansökningsdag: 2023-03-20
Arbetsplats: Alingsås
Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef för Private Banking Olle Flink 0322–787 11, olle.flink@sparbankenalingsas.se. Facklig kontaktperson för Finansförbundet är Bengt-Anders Sjöblom, 0322–78 761, bengtanders.sjoblom@sparbankenalingsas.se.

Ansök här

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.

Dela sidan: