Skriv sökord

Sparbanken Alingsås satsar på att få tillbaka ungdomarna till föreningslivet

I samhället
Staffan Svantesson vd på Sparbanken Alingsås uppmanar föreningar att söka Sparbankshjälpen.

Senast uppdaterad: 10 augusti, 2021

Sparbanksstiftelsen Alingsås och Sparbanken Alingsås har beslutat om ett omfattande stödpaket riktat till föreningar i Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda kommuner. Sparbankshjälpen syftar till att hjälpa föreningarna att få tillbaka ungdomarna till sina verksamheter.

Enligt Ungdomsbarometern 2021, för Riksidrottsförbundet, har varannan ung i åldrarna 15–24 år på något sätt förändrat hur de tränar eller motionerar till följd av pandemin. Ungdomarna uppger också att träningen blivit ett viktigt sätt för dem att må bra i en omvälvande tid och att det underlättat för dem på ett mentalt plan.

Sparbanken Alingsås och Sparbanksstiftelsen Alingsås vill därför hjälpa föreningarna att få tillbaka ungdomar som slutat eller satt sin fritidssysselsättning på paus. I Sparbankshjälpen avsätts nu medel och ansökningstiden är 9 augusti till 31 oktober.

– Sparbanksidén handlar om lokal förankring, att hjälpa människor och företag till en sund och hållbar ekonomi och att en del av vår vinst går tillbaka till samhället. Vi behöver nu alla hjälpas åt för att få tillbaka ungdomarna till den viktiga gemenskapen i föreningarna, säger Staffan Svantesson vd på Sparbanken Alingsås.

Sparbankshjälpen kan sökas av föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda kommuner. Stödet ska användas till att satsningar för att få ungdomar tillbaka till föreningslivet eller att utveckla sin verksamhet riktat mot barn och unga.

Om Sparbankshjälpen

Mer information om Sparbankshjälpen och allt annat som görs för att stötta föreningslivet finns på bankens hemsida. Där kan man även ansöka om stöd. www.sparbankenalingsas.se/sparbankshjalpen

Läs mer om Ungdomsbarometern

Dela sidan: