Skriv sökord

Sparbanken Alingsås avsätter 4 miljoner extra till coronadrabbade verksamheter

Corona I samhället
coronadrabbade verksamheter, Första undernyhet Sparbankerna. Föreningsstöd, Största coronastödet, Beachen bryggan bastun, Effekterna av Corona, Flytta ut, Kaffekalas, Sveriges mest solida banker, Filmserie med lokala artister, Vårens stipendiater utsedda av, Sparbanksstödet, Sparbanken Skånes årsstämma 2020

Senast uppdaterad: 21 april, 2020

Sparbanken Alingsås har tillsammans med Sparbanksstiftelsen Alingsås beslutat om ett omfattande stödpaket direkt riktat till coronadrabbade verksamheter inom näringsliv och föreningar i Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda kommuner. Därför lanseras nu Sparbankshjälpen som är en extra avsättning på 4 miljoner kronor till verksamheter inom näringsliv och föreningar som drabbats ekonomiskt av coronavirusets följder.

– Sparbanksidén handlar om lokal förankring, att hjälpa människor och företag till en sund och hållbar ekonomi och att en del av vår vinst går tillbaka till samhället. Nu ställs allt på sin spets och många har det tufft. Därför vill vi nu göra allt vi kan för att hjälpa till de med coronadrabbade verksamheter, säger Staffan Svantesson VD på Sparbanken Alingsås.

Sparbankshjälpen kan sökas av föreningar inom idrott och kultur samt verksamheter som stöttar näringslivet. Stödet ska användas till omställningsarbete eller intäktsbortfall orsakat av coronakrisen. Utöver Sparbankshjälpen finns en rad åtgärder, bland annat amorteringsbefrielse för privatpersoner och företag samt likviditetslån med statlig lånegaranti för företag.

– Våra medarbetare har en tät dialog med både privat- och företagskunder om den svåra situationen, fortsätter Staffan Svantesson. Det är viktigt att vi finns här som ett stöd till våra kunder och till samhället. Sparbankshjälpen är ett extra stöd, utöver alla våra övriga stora satsningar för att bidra till ett hållbart samhälle.

Mer information om Sparbankshjälpen och allt annat som görs för att stötta under coronakrisen finns på bankens hemsida. Där kan man även ansöka om stöd.

Om Sparbanken Alingsås

En viktig del i sparbanksidén är vårt stora samhällsengagemang. Det är kanske det de flesta förknippar sparbanksidén med, men sparbanksidén består också av att vi hjälper människor och företag till en sund och hållbar ekonomi.

Dessutom är vi lokala och vi finns bara här. Det gör att vi är experter på just vårt område, vilket gör oss unika. Vi har kontor i Alingsås, Vårgårda, Lerum, Herrljunga och Sollebrunn.

sparbankenalingsas.se

Dela sidan: