Skriv sökord

Sörmlands Sparbank söker finansiell analytiker

Lediga tjänster
finansiell analytiker sökes till Sörmlands Sparbank

Senast uppdaterad: 18 januari, 2023

Sörmlands Sparbank har en nästan 200 år lång historia och är en av Sveriges största sparbanker med en affärsvolym som uppgår till cirka 50 miljarder. Banken är verksam i de södra delarna av Sörmland, från Vingåker till Oxelösund. Huvudkontoret är beläget i centrala Katrineholm där cirka 80 av bankens totalt cirka 140 anställda sitter.

Har du ett stort intresse för bank, förmågan att se till helheten samt brinner för analys? Då skall du söka jobbet som analytiker i Sörmlands Sparbank.

Om jobbet

Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du ha en central roll i att bidra till att bankens finansiella ställning stärks och förbättras samt att banken når de finansiella mål som satts upp. Du kommer även arbeta med att analysera och rapportera bankens finansiella risker och finansiella ställning.

Att arbeta som analytiker i Sörmlands Sparbank är en bred roll. Ditt huvudsakliga fokus kommer dock ligga inom följande områden:

  • Finansiell styrning
  • Riskmodellering
  • Finansiell rapportering (både internt och externt) inklusive utveckling av rapporteringen
  • Utveckla och driva förståelsen för bankens risker samt finansiella situation framåt
  • Utveckla analysen mot affärsnytta/risk utifrån de interna och externa regelverk som styr området
  • Monitorera, analysera samt implementera nya regelverk som påverkar banken med ett fokus på kapitalregelverk samt redovisningsregelverk

Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom banken.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har ett stort intresse av bankverksamhet och siffror men samtidigt kan förklara och kommunicera dem på ett pedagogiskt sätt. Du skall ha en förmåga att se till helheten samt att kunna dra slutsatser med åtgärdsförslag. Som person är du öppen, initiativrik, resultatinriktad samt en lagspelare. Det är viktigt att du uttrycker dig väl i skrift och tal. Du är en mycket van användare av Excel samt har god vana i övriga Office-program. Vi ser gärna att du har några års relevant erfarenhet från liknande roller.

Varför jobba med oss?

Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du vara en del av en mindre enhet som dels består av redovisningsekonomer, dels analytiker, totalt är vi 6 personer idag. Du kommer rapportera direkt till bankens Ekonomi- och finanschef.

Inom gruppen har vi ett stort engagemang i det vi gör. Vi strävar ständigt efter att förbättra vårt arbete för att på bästa sätt supportera verksamheten och säkerställa en god lönsamhet i bankens verksamhet.

Omtänksamhet, samarbete och att ha kul på jobbet är viktigt för oss! Genom att arbeta på Sörmland Sparbank bidrar du tillsammans med dina kollegor dessutom till en vinst som återinvesteras i samhället – En möjlighet att göra skillnad!

Ansökan och frågor

Låter det intressant? I så fall är du välkommen med din ansökan senast den 12 februari. Har du ytterligare frågor om tjänsten får du gärna höra av dig om du vill veta mer!
Rekryterande chef är Anders Hammarstedt, Ekonomi- och finanschef, tel 073-026 82 44
Facklig företrädare för Finansförbundet är Magnus Wärulf, tel 072-515 43 36.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vi använder tester i vår kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Ansök här

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om Sörmlands Sparbank

Sörmlands Sparbanks affärsmodell grundar sig på sparbanksidén: att sparande omvandlas till utlåning som i sin tur bidrar till att människor kan förverkliga sina drömmar, att företag kan växa och att lokalsamhället där vi verkar kan utvecklas. Vi erbjuder ett komplett erbjudande av banktjänster till privatpersoner och företag. Verksamheten bedrivs med kontor i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker.
sormlandssparbank.se

Dela sidan: