Skriv sökord

Sörmlands Sparbank söker Finansiell analytiker

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 26 mars, 2021

Sörmlands Sparbank har en nästan 200 år lång historia och är en av Sveriges största sparbanker med en affärsvolym som uppgår till cirka 48 miljarder. Banken är verksam i de södra delarna av Sörmland, från Vingåker till Oxelösund. Huvudkontoret är beläget i centrala Katrineholm där cirka 90 av bankens totalt cirka 150 anställda sitter. Har du ett stort intresse för bank, förmågan att se till helheten samt brinner för analys? Då skall du söka jobbet som finansiell analytiker hos oss i Sörmlands Sparbank.

Om rollen
Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du att ha en central roll i att bidra till att bankens finansiella ställning stärks och förbättras samt att banken når de finansiella mål som satts upp. Du kommer även att arbeta med att analysera och rapportera bankens finansiella risker och finansiella ställning.
Att arbeta som analytiker i Sörmlands Sparbank är en bred roll. Ditt huvudsakliga fokus kommer dock ligga inom följande områden:
* Finansiell styrning
* Riskmodellering
* Finansiell rapportering (både internt och externt), inklusive utveckling av rapporteringen
* Utveckla och driva förståelsen för bankens risker samt finansiella situation framåt
* Utveckla analysen mot affärsnytta/risk utifrån de interna och externa regelverk som styr området
* Monitorera, analysera samt implementera nya regelverk som påverkar banken med ett fokus på kapitalregelverk samt redovisningsregelverk

Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom banken.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
Vi söker dig som har ett stort intresse för bankverksamhet och siffror, men samtidigt kan förklara och kommunicera dem på ett pedagogiskt sätt. Du skall ha en förmåga att se till helheten samt att kunna dra slutsatser med åtgärdsförslag. Som person är du öppen, initiativrik, resultatinriktad samt en lagspelare. Det är viktigt att du uttrycker dig väl i skrift och tal. Du är en mycket van användare av Excel samt har god vana i övriga Office-program. Vi ser gärna att du har några års relevant erfarenhet från liknande roller.

Varför jobba med oss?
Som analytiker i Sörmlands Sparbank kommer du att vara en del av en mindre enhet som dels består av redovisningsekonomer, dels analytiker. Totalt är vi 6 personer i teamet idag. Du kommer rapportera direkt till bankens Ekonomi- & finanschef. Inom gruppen har vi ett stort engagemang i det vi gör. Vi strävar ständigt efter att förbättra vårt arbete för att på bästa sätt supportera verksamheten och säkerställa en god lönsamhet i bankens verksamhet. Omtänksamhet, samarbete och att ha kul på jobbet är viktigt för oss!

Genom att arbeta på Sörmland Sparbank bidrar du tillsammans med dina kollegor dessutom till en vinst som återinvesteras i samhället – En möjlighet att göra skillnad!

Låter det intressant? I så fall är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 25 april. Urval och intervjuer sker löpande.

Har du ytterligare frågor om tjänsten får du gärna höra av dig direkt till mig som är rekryterande chef om du vill veta mer:
Anders Runesson, Ekonomi- och finanschef, tel 073-026 82 44.
Facklig representant är Tomas Horner, Finansförbundet, tel 070-276 55 04.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Kontakt
Arbetsgivare Sörmlands Sparbank
Arbetsort Katrineholm
Kontaktperson Anders Runesson, CFO
Epost: anders.runesson@sormlandssparbank.se
Telefon: 073-026 82 44
Facklig representant
Namn: Tomas Horner,
Epost: tomas.horner@sormlandssparbank.se
Telefon: 070-276 55 04
Villkor
Anställningsform Tillsvidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2021-04-25
Publiceringsdatum 2021-03-26
Fler lediga jobb hos Sörmlands Sparbank
https://www.recruto.se/apps/portal/sormlandssparbank

Dela sidan: