Skriv sökord

Sölvesborg-Mjällby Sparbank satsar på Östersjöfrågor

Hållbarhet I samhället
Östersjöfrågor, Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Senast uppdaterad: 31 januari, 2022

Sölvesborg – blomstrande besöksnäring, kritvita sandstränder och härlig sommaridyll. Det är precis så vi tänker om vår härliga bygd. Det är precis så vi vill det ska fortsätta vara. Östersjöns mående säger något annat. Därför satsar nu Sölvesborg-Mjällby Sparbank på Östersjöfrågor.

Om vi vill att platsen vi bor och verkar i ska fortsätta vara denna fantastiska stad behöver vi agera inför framtida generationer. Därför inleder Sölvesborg-Mjällby Sparbank ett flerårigt samarbetsavtal med Expedition Rädda Östersjön och kommer tillsammans med eldsjälar i Sölvesborg att satsa på Östersjöfrågor.

Välkommen på en pressträff där du kommer få ta del av vad samarbetet innebär och vilka skillnader vi kan göra i Sölvesborg där du också kan vara med och bidra. Tillsammans ställer vi om, mot ett renare hav.

Pressträff om Östersjöfrågor

Tid: 3 februari 2022, kl. 13
Plats: Microsoft Teams, länk skickas ut efter anmälan

Med på pressträffen för att svara på Östersjöfrågor finns:

  • Anders Mannesten, Vd Expedition Baltic Sea AB
  • Lottie Mattson, Rektor på Furulundsskolan
  • Kristian Olsson, Klubbchef på Sölvesborgs Golfklubb
  • Stefan Ohlson, Vd på Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Anmäl ditt deltagande till marknad@smsparbank.se senast 1 februari.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna!

Kort om Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på 10,8 miljarder kronor, 34 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom.
Vi har i 182 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 182 år till.

Läs om bankens hållbarhetsarbete

Kort om Expedition Rädda Östersjön

Vi är övertygande om att alla vi som lever runt Östersjön personligen måste göra en insats för att havet även i fortsättningen ska kunna erbjuda fina upplevelser, arbetstillfällen och naturresurser.

Det handlar inte bara om övergödning och föroreningar från båtar, samhällen och industrier som ligger precis vid havet utan i lika hög grad alla som bor och är verksamma utmed de sjöar och vattendrag som förr eller senare rinner ut i havet.

Frågan är stor och det finns både organisationer och personer som funderar på hur vi bäst kommer till rätta med Östersjöns utmaningar. Medan de funderar på sitt håll så kan vi ”vanliga” medborgare göra en insats på egen hand.

Vi vet tillräckligt och det handlar bara om att sluta göra det som är dåligt och börja göra det som är bra i stället. Det svåra är att komma igång! Det vi vill Expedition Rädda Östersjön hjälpa dig med.

För mer information kontakta gärna: Stefan Ohlson, vd, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, 0456-424 04.

Dela sidan: